Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Morganaaa

Czy robić kolejny test, czy odpuścić? Pomóżcie!

Polecane posty

Gość Morganaaa

Witam! Przedstawię wam jak wygląda u mnie sytuacja... Uprawiałam seks z partnerem w dniu płodnym (o ile dobrze wyliczyłam), doszedł we mnie wtedy chyba do połowy, lub całkowicie nawet... minęło od tamtego dnia 10 dni i dzisiaj rano zrobiłam test płytkowy, dlatego ponieważ pobolewają mnie piersi, sutki, a okres dopiero za 7/8 dni ! Na dole brzucha też dziwne uczucie jakby i sama nie wiem czy to objaw ciąży, czy choroby jakiejś. Dąże do tego, że wynik negatywny, a ja nadal mam wrażenie, że zaszłam... Jak myślicie robić następny? Kiedy? Czy to całkiem możliwe, że po 10 dniu od tamtego dnia nic nie wykrył test?

Gość gość
najnowsze testy wykrywają ciąże po ok.6 dniach od zapłodnienia. zrób sobie lepiej meliskę, bo nerwy mogą spowodować objawy ciążopodobne, wiem coś o tym. testu nowego nie rób, poczekaj nawet ze dwa dni, jakby się spaźniało. teraz jesteś w nerwach, wszystko Ci się może poprzestawiać...

Gość Morganaaa
Ja się zbytnio nie denerwuje, bo nie planowałam dziecka, a gdy się okaże to podołamy. Po prostu martwi mnie ból piersi od 3 dni i na pewno nie od okresu. Za tydzień zrobię dla pewności kolejny...

Gość gość
czasem pms przychodzi wcześniej, trwa dłużej.... ale myślisz. nawet nie wiesz, ile to może namieszać :) mi się kiedyś okres spóźniał, miałam 100% pewności, że nie jestem w ciąży (badanie hormonalne robione z zupełnie innego powodu wykluczyło), a objawy miałam takie same. z emocji rośnie prolaktyna, a to wpływa na piersi. poczekaj, jak to dla Ciebie nie tragedia, to samo się zdrowo rozwiąże...

Gość gość
To przez to , ze sobie wkrecasz ciaze

Gość Morganaaa
Gdybym wkręcała to bym chciała, a ja nie chce jednak nadal się martwię. Test za 5 zł, na dodatek kilka h wczesniej piłam kilka piwek bo impreza była, po paru godzinach snu wstałam i zrobiłam, nie wiem czy to dobry krok był, hm. Okey dzięki i tak za info ! Mam nadzieję, że będzie OKEY :) I tak będzie, ze względu na wszystko! :)

Gość gość
nie ma to jak piwkami przegonić lęk przed ciążą ;) następnym razem, jak przyjdzie mi robić test, walnę sobie kielona.

Gość Morganaaa
Tak wiem że jestem żałosna, ale darujcie sobie już te komentarze nt. piwa

Gość gość
same się nasuwają

Gość gość
NIE MA testów, które wykrywają ciążę 6 dni od zapłodnienia, więc gościu z 19.50 nie pisz głupot, poczytaj lepiej o tym, ile może trwać zagnieżdżenie, test domowy robi się NAJWCZEŚNIEJ po 14 dniach

Gość gość
gościu 20:25, szukam teraz i czytam, że testy quick vue podają na ulotce, że wykrywa wczesną ciążę 2,3 dni przed okresem (6 dni po zapłodnieniu). my tu nie lekarze, piszemy o tym, z czym mamy do czynienia. ja również robiłam ten test. polecam wujka google, bo link uznało za spam.

Gość gość
ha, 6 lat staram się o ciąże, przerobiłam większość testów, potwierdzam w ulotkach zapisy o 6 dniach!

Gość gość
tak, oczywiście, że tak jest napisane, ponieważ to najzwyklejszy chwyt marketingowy, a do zagnieżdżenia dochodzi najwczejśniej 6 dnia po stosunku, a maksymalnie nawet 1 i dopiero od tego momentu jest wytwarzana gonadotropina kosmówkowa czyli hormon ciążowy, poza tym jeżeli czerpiesz wiedzę z kafe, to codziennie jest tu topik o tym, kiedy robić test ciążowy, więc takie pisanie że po 6 dniach od zapłodnienia jest najzwyklejszą głupotą, nagminnie powielana

Gość gość
*maksymalnie po 12 dniach

Gość gość
ja w ciągu 6 lat starania zawsze robię w dniu okresu, bo wcześniej szkoda pieniędzy... poza tym zawsze jest margines błędu....

Gość gość
autorko, po diabla robisz test tak wczesnie? zrob w dzien spodziewanej miesiaczki, to bedziesz miec pewnosc.