Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badania prenatalne cos nie tak

Polecane posty

Gość gość

Witam Was.Wlasnie wrocilam z badan prenatalnych.Niby wszystkie wyniki dobrze,ale mimo to skierowano mnie na zrobienie badan podwojnych z krwi.Przziernosc karku wyszla 2,20 mm,CRL 64,6 mm,Trisomia 21 ryzyko podstawowe 1:1175,ryzyko skorygowane 1:2197.Mam 27 lat.Lekarka glownie sugerowala się ta trisomia.Jak wy oceniacie w porównaniu do was moje wyniki?Czy ktoras tez była kierowana z was na te badania krwi?Z 10 dni mam do odbiory wyniki,ale umieram z nerwow.W rodzinie nie było zadnych wad.Peirwsze dziecko urodzilo się zdrowe.Czy zazwyczaj po wynikach z kriw ryzyko się zwieksza?Tak wyczytałam na necie :( Mam dola,dziewczyny pomóżcie mi zinterpretować ten wynik.

Gość gość
Moja córka miała identyczne nt, jest zdrowa, pewnie z powodu tego nt masz dodatkowe badania

Gość gość
Tak, pewnie to nt ją zaniepokoiło. Masz bardzo małe ryzyko trisomii, ja mam po badaniach z krwi 1:96, głowa do góry

Gość gość
A NT wynikiem ma coś wwspólnego z wynikiem crl ?

Gość gość
NT jego granice do każdej kobiety jest taka sama norma chodzi mi o wiek kobiety . Czy ma związek z crl ?

Gość gość
po co ci robic test podwojny? masz bardzo dobre wyniki i daruj sobie stresow

Gość gość
Crl to wymiar dziecka. Jak dziecko większe, to nt może być większe.

Gość gość
Ja tez bylam wczoraj i przy crl 65mm przeziernosc jest 2,3mm, kosc nosowa wyrazna, przeplywy ok. Z komputera wyszlo cos niec ponad 1:400, nie pamietam dokladnie, no i pobrali mi krew, za tydzien wyniki. Dodam, ze mam 33lata, pierwsza ciaza obumarla, a druga z lezeniem od 31tc, ale porod o czasie i dziecko zdrowe.

Gość gość
U mnie przy pierwszym usg wyszło NT rownież 2,2 co zaniepokoiło lekarke mimo ze norma to 2,5. Poszłam prywatnie do specjalisty od Usg i max wychodziło 1,6 z 6 pomiarów. Nie stresuj sie bo możliwe ze lekarz niedokładnie zmierzył. Czy poza tym była widoczna kość nosowa?

Gość gość
Tak, kosc widoczna. Jeszcze zanim zmierzyl przeziernosc to pierwsze co powiedzial to, ze bardzo ladnie widoczna kosc nosowa, no i te wszystkie przeplywy niby tez. Z komputera nam wyszlo 1:400 i czekamy na dane z krwi.