Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość 24lata i w końcu bez pryszczy

Wypróbowałaś już wszystko na TRĄDZIK? Wejdź!

Polecane posty

Gość 24lata i w końcu bez pryszczy

Na wstępie zaznaczę że mam 24 lata i trądzik ponad 10 lat non stop (zaczęło się jak miałam 12-13 lat). Próbowałam wszystkiego: antybiotyków (tetracyklina, azitrox, bactrim, unidox ) Izoteku Diane35 maści (Clindacne, Brevoxyl, Davercin, Differin...) NIC nie pomogło. Czytałam w internecie że niektórym pomaga niepokalanek mnisi (obniża prolaktyny, zmniejsza napięcie przedmiesiączkowe), ale trochę bałam się spróbować, jednak w końcu zaczęłam łykać Castagnus (możecie cokolwiek innego co ma niepokalanek w składzie). Już po miesiącu jest różnica - a przez 2gi miesiąc nie pojawił się żaden pryszcz (2mini ropniaczki co zniknęły po 1dniu). Dla mnie to kolosalna różnica! Bo zwykle jeden pryszcz sie goił, a na jego miejscu rosły 2 nowe. PODSUMOWUJĄC: 1. Mycie: mydło Aleppo. Nie wysusza (a używam kwasów i Duac i nie mam łuszczącej ani napiętej skóry) 2. Kwasy: Acnederm/Skinoren/Finacea(kw azelainowy), może być też Avene Triacneal(kw.glikolowy) i peeling Lubex (kw.glikolowy) 3. Na warstwę jednej z powyższych maści punktowo maść z antybiotykiem na pryszcze: ja mam Duac(nadtlenek benzoilu+klindamycyna) 4. CASTAGNUS!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować