Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćiówa

Liszaj u dziecka

Polecane posty

Gość gośćiówa

witajcie moja córeczka ma 18 miesięcy, kilka dni temu pojawiły jej się trzy plamki( jedna na brodzie a dwie na policzku) koloru ciemniejszego niż skóra i bardzo suche. Wydaje mi się, że jest to liszaj, nawilżam kremem Nivea Baby, ale rezultatu nie ma żadnego. Czy wiecie drogie mamy jak się tego pozbyć, dodam, że małą to nie swędzi, nie drapie tych miejsc.

Gość gość
Moj polroczny syn mial taka plame na nodze,potem to zaczelo sie roznosic i bylo coraz wieksze,zaraz na drugiej nodze,posxlam do dermatologa i okazalo sie ze to liszajec od kota,ktory mieszka pietro nizej,u tesciowej.smaruje juz druga mascia,bo po pkerwszej nie zeszlo do konca.idz do lekarza,nawet rodzinnego,tymbardziej ze to na buzi.a,i dodam,ze kot u mnie nie bywa,prawdopodobnie wlazl do wozka,kiedy szlam po spacerze do domu,a wozek zostawialam przed domem.

Gość gość
u nas to samo z tym ze nasz ma 9 mc a liszaje u niego zaczely sie pojawiac jakies 2 mc temu.. nie wiem skad, ale zaraz potem i mi wyskoczyly .. nam pediatra przepisała Pimafucort, smaorawac cienka warstwe 2 razy dziennie..od czego to moze wyskoczyc>/czy mozliwe ze od wody? bo tylko to mi przychodzi do glowy..