Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzaboli

Ciezkie trudy czyli moja walka z kilogramami

Polecane posty

Gość niewiedzaboli

Mam na imię Paula, mam 19 lat. Przy wzroście 164 ważę 65-67kg. Zawsze byłam otyła. Próbowałam wiele diet, co mogło spowolnić mój metabolizm. 14 lutego b.r. miałam zabieg wykonany techniką artroskopową- przecięcie troczków bocznych rzepki. Od tamtej pory stałam się kanapowcem, przytyłam 8 kg, czuje się okropnie. Przed zabiegiem byłam bardzo aktywna fizycznie- siłownia, basen,rower,długie spacery,bieganie,jazda konna... Teraz próbuję wrócić do formy lecz nie mam dużego pola do popisu gdyż kolano nie jest sprawne, dopiero za kilka miesięcy będę mogła biegać i uprawiać sporty obciążające staw. Aktualnie zaczęłam zmieniać nawyki żywieniowe, co nie jest łatwe gdyż mój żołądek rozciągnął się maksymalnie przez ilości pokarmu pochłanianego przeze mnie przed tv gdy leżałam z nogą na poduszce. Jem 5 posiłków dziennie, dużo warzyw, z produktów mięsnych głównie drób-pierś z kurczaka/indyka, ponadto wspomagam się zieloną kawą (uwielbiam ją pić między posiłkami) oraz owocami goji. Niestety zdarzają mi się dni że do kolacji trzymam się ustalonych posiłków, natomiast już kolacja to...eh, zachowuję się jak odkurzacz. Taki dzień mam raz na tydzień. Z aktywności fizycznej hmmm... no cóż- cudów nie ma. Chodzę po bieżni z prędkością 5.5-6 km/h przez 90 minut, 10 minut na orbitreku i robię ćwiczenia na brzuch oraz ramiona, czasami basen. ''Walkę'' zaczęłam 20 maja i aktualnie wagowo ciągle tak samo jednak w wyglądzie jest różnica. Czy myślicie, że prowadząc taki tryb życia osiągnę wagę wymarzoną tzn.60 kg? W jakim czasie? Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Czuję się podłamana swoją beznadziejnością...

Gość gość
nie łam się,nie mozesz sie poddawac