Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kim warto zostac w UK

Polecane posty

Gość gość

Zeby mieć prace?

Gość gość
dobrym Informatykiem

Gość gość
Zasobem Ludzkim

Gość gość
Sobą

Gość ex_debill_zaryczy_soon
kimś

Gość gość
Jest mnóstwo pracy jako nauczyciel angielskego. Nie narzekam.

Gość gość
nauczycieli to oni mają tam swoich, ze znajomością języka.nie pojmuję jak można wyjeżdzać do uk i uczyć tam języka angielskiego.ale muszę trochę rozszeżyć wyobraźnie widać.

Gość gość
Dlaczego? Ja ucze. Mam wykształcenie i to jest mój zawód, który wykonuje obecnie w Anglii, tak jak wczesniej w Polsce. Wszędzie na świecie są kursy języków i cudzoziemcy, którzy chcą się tych języków uczyc.

Gość gość
A argument, ze mają swoich nie przekonuje mnie. Idąc tym tropem to maja i swoich budowlańców i sprzataczki, recepcjonistka, przedszkolanki, fryzjerow, inżynierów itd. Przyjmuje się do pracy osobę, która ma kwalifikacje i kompetencje, nie patrząc na narodowość.

Gość gość
nauczycielki angielskiego to zawsze najgorętsze panie w szkole, a Ty jaka jesteś?

Gość gość
Kompetentna :-)

Gość gość
Ale nie ucze w szkole na szczęście :-)

Gość gość
nauczycieli to oni mają tam swoich, ze znajomością języka.nie pojmuję jak można wyjeżdzać do uk i uczyć tam języka angielskiego. xxx popatrzcie! nie ma chyba gorzej ograniczonych ludzi niż Polacy!!!

Gość gość
Właśnie. Ten co się tak wypowiedział, rozumiem, ze mógłby uczyc polskiego :-) . Mam kilku kolegów i koleżanek w pracy, którzy nie są Anglikami, a uczą tego języka. W czym problem, na litosdc boską? Znajomość języka i przygotowanie pedagogiczne i juz.

Gość gość
polacy ucza w szkolkach, gdzie nie chca pracowac nativi, bo np. za malo placa. W zadnej renomowanej szkole nie bedzie uczyl polak, bo wszyscy chca miec nauczyciela nativa

Gość gość
No i to jest wlasnie błędne przekonanie, bo native to nie znaczy przygotowany pedagogicznie. Nauczyciele którzy nie są native, są bardzo często lepsi, bo maja świadomość, na czym polega uczenie się drugiego języka. A juz jeśli chodzi o Engkish for Academic Purposes, czyli przygotowanie do studiowania, to zapewniam cie, ze nie każdy native ma do tego kwalifikacje.

Gość gość
@18.46 Skąd masz taka wiedzę człowieku? Rozumiem, ze nie z własnego doświadczenia. Tak trudno sobie wyobrazić, ze niektórzy maja kwalifikacje do nauczania i maja dobra pracę?

Gość gość
Mozesz miec kwalifikacje, ale nie masz tego najcenniejszego - angielski nie jest twoim ojczystym jezykiem, wiec jezeli przyjechalas do uk jako dorosla, to nigdy nie bedziesz mowic tak naturalnie jak native, nigdy nie bedziesz miala odpowiedniego akcentu.

Gość gość
Serio? Dlaczego ci się tak wydaje? Naprawdę nigdy nie spotkales/las osoby mówiącej bez akcentu? Ja znam takich wiele w swoim środowisku. Zresztą nauczyciela nie zatrudnia się ze wzgledu na akcent. Są dwie sprawy: akcent i zrozumiałośc, mozna mieć akcent a być doskonale zrozumiałym. A juz takich osób jest mnóstwo, nie tylko wśród nauczycieli. Obecnie w nauczaniu celem nie jest zdobycie natywnego akcentu, tylko uzyskanie wymowy, którą wszyscy rozumieją.

Gość gość
moje dziecko ma szkole nauczycieli z różnych krajów - matematyki uczy go Greczynka, literatury angielskiej Nowozelandka, a ICT mają z Brazylijczykiem - wg ciebie angielska szkoła nie miała prawa ich zatrudnić bo nie są nativami???

Gość gość
sorry ale ja nie wyslalabym swojego dziecka na nauke jezyka angielskiego do Polaka. Tak samo jakbym nie wyslala na nauke polskiego do Chinczyka.

Gość gość
Wy nie rozumiecie jednego ... Kto w Polsce na polskim uczy sie języka ?????? Uczy sie zrozumienia słowa czytanego, konstruowania poprawnie , gramatycznie zdań ... A nie języka. Wiec każdy cudzoziemiec z kompetencjami moze was uczyć o Mickiewiczu i Słowackim.

Gość gość
Mimo wszystko, wolalabym zeby o Mickiewiczu czy Slowackim opowiadalal mi Polak a nie Chinczyk. Kropka.

Gość gość
Qrde jaki debilizm, wolałabym żeby o Mickiewiczu opowiadał ci Polak, a dlaczego, uwazasz, ze ma jakieś magiczne umiejętności czy tajemną wiedzę wyssana z mlekiem matki? Właśnie do tego się to sprowadza, ze 'wolalabys' choć sama nie wiesz dlaczego. Nie jest to jednak racjonalny argument, udowadniający, ze Polak jest lepszym specjalistą od analizy literackiej niż Chińczyk.

Gość gość
19.55 Dokładnie tak. I nie chodzi o nabywanie ojczystego języka, tylko o naukę tego obcego, na kursie. To są dwie różne sprawy. A z komentarzy jak zwykle przebija polskie zamkniecie na świat i podejrzliwość w stosunku do innych nacji. Nic nowego.