Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Blenderujecie kasze jaglana dla niemowlaka ?

Polecane posty

Gość gość

zrobilam dzis pierwszy raz kaszke jaglana i maly pluje ile wlezie.Kuleczki staja mu w gardle, dławi sie i po 2 lyzeczkach odwraca glowe.

Gość gość
moze ktoś?

Gość gość
Ja robiłam kaszkę jaglaną wczoraj ale akurat córka jadła aż miło. Ja ugotowałam kaszkę z jarzynkami (marchew, ziemniak) w małej ilości wody (tak by zupa była na dwa dni , około 250 ml) i dodałam oleju rzepakowego i odrobinę koperku i nać pietruszki (szczyptę) i blendowałam na puch. U mnie grudek nie było, była jednolita kremowa masa.

Gość gość
Autorko ale jak, podałaś samą kaszę jaglaną? Bez dodatków? Kaszę podaje się w zupie , do mleka , do deserów. Ja synowi zaczęłam ją podawać dwa miesiące temu (obecnie ma 7 miesięcy) i nie było problemów z jedzenie, zresztą on ogólnie jest ciekawski smaków i wszystko ładnie zjada .

Gość gość
A może za krótko gotujesz kaszę? Przepisowe 15 - 2- min nie wystarczy. Spróbuj pogotować kaszę 30 - 40 min, dolewając sporo wody. I jak napisała mama powyżej, może wymieszaj kaszę z owocami / warzywami.

Gość gość
a twoje dziecko juz uczyło się jeść większe kawałki? jeśli przechodzisz z papek do kaszy od razu to się nie dziw. moja jadła kaszę mają 6-7 mieś, ale zawsze w zupie czy deserze, ale wcześniej była przyzwyczajana do większych kawałków. uczyłam na bananie, pokroiłam przed nią na małe kosteczki, najpierw sama zjadłam, a potem jej dałam jedną, pomemłać i drugią i potem coraz więcej, tak przez kilka dni, aż się przyzwyczaiła i nie pluła mi już zupkami z kawałkami warzyw, czy żółtkiem w kawałkach. teraz ma 9 mieś, ani jednego zęba a potrafi sobie ćwiartkę truskawki rozmemłać :)