Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poród kiedy??????

Polecane posty

Gość gość

Byłam wczoraj na wizycie u swojego dr . Okazało się że szyjka skrócona, ujście na jeden palec i jak to określił pełna gotowość porodowa. Łożysko 2 stopnia wód dużo... Powiedział ze poród możne nastąpić w każdej chwili i stąd moje pytanie. Ile u Was minęło czasu od rozwarcia na jeden palec do urodzenia dziecko??? Jestem w 36t2d ciąży a dziecko waży już 3,5 kg.... wg wczorajszego usg termin porodu wypada 14.06 a wg OM i USG 1 trymestru na 02.04...

Gość gość
Ja w dniu terminu miałam rozwarcie na 3 centymetry, ale ani czop nie odszedł ani wody. W 41 tygodniu lekarz zrobił mi masaż szyjki, czop odszedł. Wody przebijali. I tak skończyło się cesarką, bo mimo pełnego rozwarcia i skurczy partych córka nie wstawiła się do kanału. Miałam poród wywoływany, rozwarcie na 1 cm miałam też ok 34 tygodnia i lekarz kazał wtedy jak najwięcej leżeć bo poród tuż tuż. :)

Gość gość
zapominałam dodać że główka już jest bardzo nisko... dr mówił ze nie moze jej nawet dokładnie pomierzyć bo tak nisko jest... brzuch mi się obniżył co czuję lepszy oddech kosztem częstych wizyt w wc...

Gość gość
ja na wizycie 1 sierpnia w koncówce 8. miesiaca dostałam info, że mam rozwarcie prawie na 2 palce i ze w kazdej chwili moge urodzic. Skonczyło sie na wywoływaniu porodu 9 wrzesnia.

Gość gość
moja miała główkę w dole już w 31 tygodniu i widzisz co wyszło ? :) Donosiłam do 42 tc. Radzę Ci się nie przejmować, możesz przez 2 tygodnie trochę więcej leżeć. A lepszy oddech i częstsze wizyty w wc to normalne na tym etapie. Mojej się po prostu na świat nie spieszyło.