Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwona wysypka na kroczu niemowlaka...

Polecane posty

Gość gość

Co to moze byc, uczulenie na pampersy? Nie wyglada to jak odparzenie. Sudokrem powinien pomoc?

Gość gość
u mojego 1,5 rocznego pojawilo sie po zmianie pieluch. Kupilam takie zwykle z auchan i pojawily sie po tygodniu taka wysypka. jak zmieniliśmy pieluchy po miesiacu dopiero znikło.

Gość gość
według mnie sudocrem to największe dziadostwo..... jeśli dziecko by miało odparzenie to tym kremem tylko mu je nasilisz... Ja stosuję tylko oliwkę , mam gdzieś opinie że jest niezdrowa i bla bla bla Moje dziecko ma roczek i nigdy w zyciu nie miało odparzeń...A krostki nie koniecznie muszą być od pampersa czasem jak dziecko coś zje to wysiusia to i z moczu robią się krostki...Najlepsza oliwka, lub wazelina...

Gość gość
Bardzo dziekuje. Posmaruje Oliwka. Faktycznie ostatnio kupilam Dade z Biedronki, a wczesniej uzywalam wylacznie Pampers.

Gość gość
daj spokój z tą oliwką, powoduje tylko, że skóra nie oddycha. Lepiej zasypać talkiem, przynajmniej absorbuje wilgoć. Czerwona wysypka, to nie koniecznie odparzenie czy uczulenie na pieluchy. Może to być również grzybica pieluszkowa. Jak po kilku dniach nie zejdzie kup maść p/grzybiczną w aptece za 3zł albo idź do pediatry