Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natsxo

Kremy na rozstępy i blizny potrądzikowe

Polecane posty

Witam serdecznie, chciałam się zapytać, czy któraś z Was stosowała któryś z kremów wypisanych poniżej przeciwko bliznom potrądzikowym i rozstępom? Chcę wybrać któryś z nich, nie chcę innych. Mam nadzieję, że któraś z Was się wypowie :) 1. Alcepalan 2. Alantan Plus 3. Cepan (co do niego, nie jestem pewna) 4. Tointex 5. Alantavit (co do niego, nie jestem pewna) Bardzo proszę o odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie. Przypomnę - blizny potrądzikowe i rozstępy (fioletowe, nie białe, więc są "świeże")

Gość gość
alantan plus na blizny / rozstepy ?? pierwsze słyszę...

Wydaje mi się, że Alantan Plus, bo ma najwięcej zastosowań i jest najbardziej znany... No, ale... niech ktoś się wypowie, podczepię się pod temat :D

Gość gość
Na pewno nie alantan, bo on nie ma działania o jakie autorce chodzi. Alantawit też nie. Pozostałe OK, w sumie są bardzo podobne.

Gość Ambasador Acid Peels Purlés
Na rozstępy i blizny potrądzikowe polecam eksfoliację kwasami Purles S-Peel. S-Peel zawiera kwas salicylowy, pirogronowy i retinol. Mieszanka ta jest Wskazana na problemy z bliznami, a nawet rozstępami. Kwas salicylowy BHA ma działanie przeciwzapalne i antyseptyczne, przyspiesza proces gojenia wyprysków i podrażnień. Preparat wykazuje także działanie przeciwstarzeniowe i fotoochronne. Zawartość kwasu pirogronowego intensywnie stymuluje syntezę kolagenu i elastyny, nawilża i zapobiega nadmiernemu rogowaceniu skóry. Retinol zapobiega powstawaniu zmarszczek, zmniejszając głębokość tych już istniejących, zwiększa elastyczność skóry i minimalizuje istniejące przebarwienia. Warto poszukać w swojej okolicy salonu, który jest ambasadorem Acid Peels i oferuje teraz zabiegi taniej o 30%.

Gość gość
Same kremy nie pomogą. Oprócz zabiegow z kwasami mogę polecic zabiegi z rollerem i specjalnymi preparatami , które zawierają krzem. Miałam takie zabiegi wykonywane w salonie Beauty Premium w Poznaniu. Po kilku wizytach moje rozstępy zmniejszyły się prawie o 100% i są widoczne tylko z bardzo bliskiej odleglości.

Gość gość
dziewczyny pomocy , moja 13 letnia córka ma rozstępy , na lędźwiach , bioderkach , co mamy zastosować ,żeby to znikło ? rozstępy są świeże bo lekko czerwone , więc jakaś tam szansa na likwidację ich jest . dodam ,ze dość szybko rośnie , nie jest gruba czy chuda , normalna dziewczyna. nie odchudza się , nie przytyła nagle , wiec tak naprawdę , nie wiem skąd to się wzięlo. tłumaczę sobie to tym wzrostem, ale też tak chyba nie do końca , bo przez ostanie pół roku, urosła 7 cm . piszcie.

Kremy dla mnie to ściema. Jeśli pojawią już się blizny potrądzikowe albo rozstępy to żaden krem nie pomoże. Wypróbowałam już masę takich specyfików i po żadnym nie widziałam nawet minimalnej poprawy. Teraz jestem po serii zabiegów Surgen i wyglądam o wiele lepiej

Gość gość
Mi kremy i żele nie pomogły za bardzo :( Miałam bardzo głębokie blizny i dopiero zabieg Dermapen je usunął. Nie wiedziałam na początku, który wybrać ale pani kosmetolog na darmowej konsultacji w Clinica Cosmetologica w Gdyni mi doradziła właśnie ten i to był bardzo dobry wybór, jestem jej bardzo wdzięczna za pomoc :)

Gość gość
Stretch Free Floslek, potem długo, długo nic.

Gość gość
Wiadomo że laserem szybciej osiągniesz efekt, z kosmetykami różnie bywa, ja wolałam kupić coś aptecznego, najpierw miałam maść, ale jej zapach był nie do zniesienia a potem bio-oil i faktycznie się zmniejszyły na tyle że można z nimi żyć