Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uzalezniona zona i matka

Jestem uzalezniona od lekarstw

Polecane posty

Pisze tutaj, bo chcialabym porozmawiac z uzaleznionymi doroslymi osobami majacymi rodziny, a na ogolnej boje sie, ze za duzo niepowaznych osob przesiaduje. Jestem uzalezniona od kodeiny oraz tramalu. Na noc biore zawsze tramal po ktorym robie sie otepiala i zasypiam, budze sie zazwyczaj rano o miedzy godzinami 3 a 5 i wtedy biore znowu tramal po ktorym ide spac. Spe do 11 przewaznie i to maz musi przed wyjsciem do pracy wyprawic corke do przedszkola. Ja nie jestem w stanie. Czasem sie zwloke z lozka do lazienki badz sie napic, ale jestem zbyt otepiala by sie czyms zajac. Gdy sie budze biore natomiast kodeine po ktorej zaczynam normalnie funkcjonowac. I tak spedzam caly dzien w zasadzie na lekach. Ide po corke do przedszkola, czasem cos ogarne w domu, ugotuje. Nie mam niestety apetytu w ogole, od dluzszego czasu, dzis maz zrobil obiad to nie dalam rady jesc. On wie, ze czasem sobie wezme tramal czy kodeine, ale nie wie, ze tak czesto. Mysli, ze biore raz na jakis czas. Wiem, ze przez te leki robie sie coraz bardziej otepiala, olewam meza, corke, maz dzis zapytal czy mam depresje, bo nie jem, nie mowie nic tylko leze przed tv. Niby wiem, ze powinnam sie udac do psychiatry ale z drugiej strony chcialabym jakos sama sobie poradzic. Moze sa tutaj tez jakies uzaleznione mamy, ktore z uzaleznieniem sobie poradzily lub probuja radzic?

Gość Liviaaaaaaaaaa
Obawiam sie, ze nikt Ci tutaj nie pomoze. Zdecydowanie potrzebujesz pomocy, moze jakas terapia. Pierwszym krokiem bedzie rozmowa z mezem, jaka bedzie jego reakcja? Co spowodobalo, ze zaczelas te leki brac?

Gość gość
masz jakies problemy ze tak robisz?bez lekarza bedzie ciezko chyba

Gość gość
moj maz jest uzalezniony od kodeiny.Kilka lat bierze.Zaczelo sie od bolu plecow a teraz to juz nie wiem czy to mu nie sprawia przyjemnosci.Ale chyba tak.Jak go pytam po co to bierze caly czas to zawsze mowi ze na plecy.Jest przez to agresywny od kiedy zaczal brac.

Zaczelam brac na bol wlasnie... I tak jakos bol ustal, ja powoli zaczelam wracac do zdrowia, a leki bralam w coraz wiekszych dawkach. Nie wiem jak maz by zareagowal, pewnie by mnie wspieral. Chyba zreszta widzi, ze czasem jak sie zataczam nad ranem to skutek leku, a nie alkoholu czy zaspania. Widzi tez jak dlugo spie i przylapal mnie kilka razy jak wlasnie o 4 rano bralam tramal. Ja po kodeinie agresywna nie jestem, a twoj maz duzo bierze?

Gość gość
Moim zdaniem powinnas jak najszybciej powiedziec o tym problemie mezowi i zaczac szukac pomocy. Tutaj naprawde nikt Ci nie pomoze. Jestes matka, ponosisz odpowiedzialnosc za dziecko, a jak sama mowisz nie potrafisz sie nim zajac. Nie potepiam Cie, ludzie maja rozne problemy, ale czasami trzeba powiedziec dosc i wziac sie w garsc.