Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy raka szyjki macicy można wykryć na podstawie USG dopochcwowego?

Polecane posty

Gość gość

Proszę o odpowiedzi...

Gość gość
A po co Ci wykrywac???

Gość gość
chyba ze zaawansowane stadium - kiedy tworzy sie guz. Ja miałam cinII na ujściu i CinIII w kanale i na usg nie było widać nic - szyjka wyglądała na zupełnie zdrową.

Gość gość
A moze była zdrowa???

Gość gość
Nie - w pobranych wycinkach były komórki rakowe.

Gość gość
I juz sie wyleczyłas??jestes zdrowa???

Gość gość
Mam nadzieję - miałam usuniętą cześć szyjki macicy 4 lata temu. Na początku tego roku znów mi wyszła cytologa grupa 3, było troche strachu - pobrano mi znaów wycinki ale tym razem nie było zmian nowotworowych. Zakładam że to już nie wróci ale zawsze czekam w nerwach na wynik cytologii. Mój wynik z wycinków -CinIII - to faza 0 nowotworu czyli dla niektórych jeszcze stan przedrakowy. Miałam szczescie że robiłam cytologie raz w roku a nie co 3 lata jak refunduje nfz.

Gość gadulec120
Doradzcie... Mam wielotorbielowate jajniki..krwawienie z o***tu podczas miesiaczki,bole miednicy ,obfite i bolesne miesiàczki.. Lekarz proktolog podejrzewa endometriozę..Miałam robioną rektoskopię-nic nie wykazało.......Zaleciła konsultacje ginekologiczną...Odkad pamiętam,zawsze miałam bolesne i baedzo obfite miesiączki,bóle miednicy..Lekarze tylko przepisywali leki..Powiedzieli,ze po ciązy przejdzie a dziecka nie mam do dziś. Mam36lat...Lekarka u której bylam powiedziala ze laparoskopia wykryje ogniska choroby-bo mam równieź częste biegunki.. Co mam zrobić?Czy ginekolog moźe odmówic wypisania skierowania na laparoskopię????

Gość gość
idź na ta laparoskopie, bo Twoje objawy wskazują na endometriozę właśnie

Gość gadulec120
Mam stwierdzony zespol policystycznych jajników.Ciagle mam problemy z okresem.Biorę Provere.Bola mnie ciagle jajniki,bdzuch mam stale wzdęty.I to krwawienie z o***tu w czasie miesiączki zauważyłam ostatnio.Rektoskopia noc nie wykazala nie ma zadnych zmian ....Jutro zarejestruje sie do ginekologa.Ciekawe co powie. Czy zespol policystycznych jajników i endometeioza moga wystàpic na raz??

Gość gość
mogą

Gość gość
Wszystko moze byc,na to nie ma reguły

Gość gość
No ale na szczescie to wszystko da sie spokojnie wyleczyc

Gość gość
Ja mam pcos i endo (podwyzszone ca125 i torbiel endometrialna na bjajniku), szykowalam sie na laparoskopie ale zaszlam w ciaze po kuracji clo bo owulacji tez nie mialam

Gość gość
No to dobrze...

Gość gadulec120
Ja mam częstomocz i bol podczas stosunku...Mówilam lekarzowi.Kazal zrobic badanie moczu,które wyszlo dobrze. W tamtym roku wyszly mi wielotorbielowate jajniki..Lekarka,jK to zobaczyla to powiedziala"Nic ino zachodzic w ciàze"...Po czym zapisala luteine dopochwowà-pomylila sie a wczesniej mowila o luteinie pod język....Przypomnialo mi sie,ze w maju miala 10dni miesiàczke i zauwaźylam krwawienie z o***tu... W 2009r wylądowalam w szpitalu bo miala 16dni krwawienie.Zle sie czulam i chodzilam do pracy.Poszlam do ginekologa i od razu dostalam skierowanie do szpitala.W szpitalu nie zrobili mi czyszczenia bo jeszcze nie rodzilam-tak powiedzieli...Zapisali doxycylinę,metronidazol,diane35..ktore bralam 3lata i jakos byych objawow nie bylo...Jak poszlam do kontroli do lekarza i powiedziala ze bylam w szpitalu pokazalam opis to powiedzial"Co to napisali to endometricis a nie nieprawidlowe krwawienie z dróg rodnych"..Byl dwa tyg na urlopie wtedy... Ryczeć mi sie chce.Mam dośc bolów brzucha,biegunek i źarcia hormonów chce normlnie źyć:-(

Gość gość
To dlaczego nic z tym nie robisz???Nie poszukasz dobrego specjalisty od metod naturalnych

Gość gadulec120
Bo lekarze zbywaja:-/

Gość gadulec120
Patrza jak na debila a tyle razy mówiłam..