Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

reguły w żłobku PROSZĘ O OPINIĘ

Polecane posty

Gość gość

Moja córka idzie od września do żłobka no i jest tam plan dnia który jak najbardziej rozumiem. Córka będzie w grupie 1,5-2 lata, będzie najmłodsza bo będzie miała 18 miesięcy. Opiekunka powiedziała, że dzieci muszą umieć: 1/ pić same z kubka normalnego 2/ jeść same za pomocą sztućcy 3/ siedzieć same przy jedzeniu przy stole Do siedzenia przy stole może uda mi się ją przyzwyczaić ale jakoś ciężko widzę picie z kubka czy smodzielne jedzenie. Daje jej często samej jeść ale zawsze konczy się tak ze jedzenie jest wszędzie ale nie w buzi po za tym nie zwraca uwagi jak ustawia łyżkę, więc jedzenie zup przez nią samą to w ogóle dla mnie jakaś abstrakcja. To samo picie z kubka, nie rozumiem dlaczego nie może pic ze swojego kubka ze słomką? Mamy co o tym myślicie? Jakie macie doświadczenia? Czy jak dziecko nie umie jeść samemu to po prostu będzie głodne?

Gość gość
Półtoraroczne dziecko powinno już umieć jeść i pić samemu. Masz jeszcze trochę czasu żeby córeczkę nauczyć. Zresztą w żłobku będzie widziała jak inne dzieci sobie radzą to podłapie od nich.

Gość gość
Jak nie bedzie umiala to sie w zlobku nauczy ale cwicz z nia w domu i picie i jedzenie

Gość gość
powinno umiec haha a gdzie tak jest napisane? mozna uczyc owszem ale zazwyczaj jest duzo sprzatania i przebierania po takim samodzielnym jedzeniu. a i wiecej znajdzie sie na podlodze niz w buzi. moje dzieci tak na prawde bez wiekszego balaganu i brudnych ubran jadly samodzielnie w wieku ok. 3 lat wczesniej to byl sajgon.

Gość gość
To ze twoje niee umialo tak jesc to inna kwestia. Moje jadly pieknie w wieku 1.5 roku i nic nie ladowalo na podlodze ale nauczyly sie wlasnie w zlobku.

Gość gość
Powinno nie powinno. Patrząc na nią teraz to bardzo ciężko to widzę, ma prawie 16 miesięcy skończone i z kubka może i się napije ale większość na siebie wyleje wiec ja się pytam jaki sens na silę? Skoro może na spokojnie pic z kubka niekapka ze słomki. Rozumiem po co jest większość reguł w żłobku ale te wydają mi się wyjątkowo bez sensowne.

Gość Sylwia studentka
przepraszam, że z prywatą ale może Panie pomogą innej mamie w uzyskaniu informacji do pracy mgr. Szukam kobiet w wieku 20-25, które urodziły piewrsze dziecko. Byłabym bardzo wdzięczna za wypełnienie ankiety http://www.ankietka.pl/ankieta/153208/postrzeganie-swojego-ciala-przed-ciaza-i-po-porodzie-przez-kobiety-w-wieku-20-25-lat-pierworodki.html

Gość Sylwia studentka
przepraszam, że z prywatą ale może Panie pomogą innej mamie w uzyskaniu informacji do pracy mgr. Szukam kobiet w wieku 20-25, które urodziły piewrsze dziecko. Byłabym bardzo wdzięczna za wypełnienie ankiety http://www.ankietka.pl/ankieta/153208/postrzeganie-swojego-ciala-przed-ciaza-i-po-porodzie-przez-kobiety-w-wieku-20-25-lat-pierworodki.html

Gość gość
Prowadzę żłobek. U nas 1,5 roczne dzieci same jedzą i piją ale faktycznie uczą się tego dopiero u nas... rodzice są zbyt leniwi na taka naukę :p

Gość gość
po cholere tak fasolkujecie, jak oddajecie takie maluszki do zlobka. Wypierajcie sobie, ze dzieci placza, pani nie leci od razu by maluchowi pomoc, dzieci nie wiedza, co sie dzieje. nie stac was posiedziec do 3 r z to nie rodzcie, biedactwa malutkie w brudnych pampersach...

Gość gość
Wodze za fasolka mozg ci wyzarla. Siedz ze swoja roslina i do 18 kwoczko i gdakaj przy niej. A i sprawdz natychmiast czy pampka nie trzeba zmienic.

Gość gość
A muszą też już potrafić czytać i pisać żeby kablować co te leniwe baby-opiekunki robią w żłobku??? Powinny w takim razie chodzić z notesikiem zawieszonym na szyi i wpisywać w punktach......w pierwszym wpiszą -NIC NIE ROBIĄ