Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak nie rozpieścić niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

co robić gdy 5 miesięczne niemowlę chce na ręce a inaczej płacze tzn drze się? nie ma twardego brzuszka, gazów, więc brzuszek go raczej nie boli, nie jest przegrzane ani wychłodzone, nie jest też głodne itp ale płacze non stop w wózku, na bujaku - chce tylko na ręce gdzie momentalnie się uspokaja? co to może znaczyć? że chce na ręce czy rzeczywiście coś mu jest?

Gość gość
Jeśli niemowle chce się przytulić, to widocznie ma taką potrzebę. Przytulaj dziecko jak najczęściej, będzie się czuło bezpieczne i kochane.

Gość gość
Brać na ręce kiedy tylko zapłacze a na pewno za kilka miesięcy będzie lepiej :/ Oczywiście że nie brać na ręce. Można usiąść koło dziecka, zająć czymś. Kiedy już się je nauczy noszenia na rękach non stop to bardzo ciężko oduczyć. Wiadomo, że nie można całkowicie z tego zrezygnować ale nie dawać wymuszać na sobie niczego bo z wiekiem będzie tylko gorzej.

Gość gość
tu nie chodzi o rozpieszczenie, dziecko chce byc przy mamie i juz. mozesz wiec byc brutalna i nie reagowac na ryk lub...kupic chuste . ja bym teraz tak zrobiła.

Gość gość
każdy kontakt z dzieckiem procentuje - jaki kontakt taka potem relacja.

Gość Wesoła Mama
Nie wiem jak, bo ja biore. Doszłam do wniosku ze za kilka lat bede za swoja ganiac zeby sie przytuliła:) A kregosłup poboli i przestanie:)