Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy niania też musi mieć badania profilaktyczne?

Polecane posty

Gość gość

Czy zatrudniając opiekunkę do dziecka (4latka) legalnie - na umowę o pracę, muszę ja wysłać na badania profilaktyczne jak do każdej innej pracy?

Gość gość
up

Gość storela
nie wiem czy musisz wysłać na badania, ale ja bym wolała to zrobić, przecież powierzasz jej swoje dziecko... ja wymagałam takich badań i mojaj niania zrobiła je, znalazłyśmy taki pakiet w lux medzie, dołożyłam jej pieniądze, bo zależało mi zeby się przebadała.

Gość Marita1990
Jeśli zatrudniasz nianię legalnie na umowę o prace to badania wstępne sa wymagane zgodnie z kodeksem pracy;) Wiem, bi sama pracuje jako niania:)

Gość świeżo upieczona mama
storela, jakie dokładnie badania robiłyście? ile kosztowały takie badnia?

Gość gość
Czyli badania u lekarza z Medycyny Pracy?:) Super! Wiecie jak wyglądają takie badania?? Śmiech na sali- lekarz tutaj osłucha, tam puknie, tu zerknie i to wsio:)

Gość storela
no właśnie nie! nie mam na myśli stuku puku, tylko badania na choroby zakaźne, np. żółtaczka, bakterie Salmonella i Shigella, gruźlica... to nie są takie same badania jak te z medycyny pracy, nie mylcie :)

Gość gość
Obowiązkowe są tylko te iod lekarza medycyny pracy.

Gość jagoda malinka
ej, to brzmi sensownie... nigdy się nad tym nie zastanawiałam! podbijam pytani o koszt takich badan. Czy to są wszystkie badania, które wymieniłaś: żółtaczka, bakterie Salmonella i Shigella, gruźlica... ? czy coś jeszcze?

Gość storela
płaciliśmy 350 zł, a badan dużo było, m.in. występujące w gardle i nosie: meningokoki, pneumokoki, paciorkowiec, gronkowiec złocisty, poza tym żółtaczka typu B i C, bakterie Salmonella i Shigella, gruźlica. Chyba wszystko wymieniłam :)