Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joasia8686

SZCZECIN ciaza, lekarze, porodowki..

Polecane posty

Witajcie Jestem dopiero w drugim miesiącu ciąży i zastanawiam się nad wieloma sprawami. Pierwsza to wybór lekarza prowadzącego. Obecnie chodze do dr. Łokociejewskiego, przyjmuje on prywatnie na osiedlu slonecznym, jest ordynatorem ginekologii w szpitalu MSWiA na Jagiellonskiej. Z tego co słyszałam jest on bardzo dobrym lekarzem, z reszta sama dzieki niemu sie urodziłam, ale zastanawia mnie czy nie powinnam zmienic lekarza na takiego który pracuje też na porodówce żeby czuć się pewniej podczas porodu..? Jakie są wasze wybory? Chodzicie do takich lekarzy czy może nie ma to większego znaczenia? To moja pierwsza ciąża i okropnie boję się porodu. U lekarza bylam w 3-4 tygodniu, zrobil usg, zobaczyl pecherzyk i kazl przyjsc teraz (5-6 tydzien) jednak tez zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Może poczekać jeszcze 2-3 tygodnie?? Prywatne wizyty kosztują, rozglądałam się za lekarzem dodatkowym na NFZ ale nie znam zadnych dobrych, mozecie kogos polecic?

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość Joasia8686
Na prawde nie ma zadnej kobitki ze Szczecina ktora bylaby w ciazy?

Gość wiolaikuba
sa kobitki takie jak ja w 9 miesiacu ciazy ale nie mamy dobrych lekarzy.Ja trafiłam na takiego ktory przez cała ciaze wogole mnie nie badał i jak byłam u niego mc temu ostatni raz to powiedział do zobaczenia juz z wózkiem i tyle.wiec nie polecam

Gość Joasia8686
A co to byl za lekarz? Przynajmniej bede wiedziala kogo mam unikac.. Jestem zielona w temacie ciezy bo to moja pierwsza.. Fajnie byloby dostac jakies wsparcie..

Gość wiolaikuba
W przychodni falc przyjmuje na narutowicza

Gość Magdawciazy
Cześć, jestem w 28 tc i mam już troche wyrobione zdanie wiec postaram się pomóc... Opieka ciąży- dr Natalia Kołodziej Wojciechowska ( miła, sympatyczna i mam wrażenie profesjonalna) badanie USG 3d - dr Tomasz Kowalski Ginmedic Poród- polecam Zdroje, byłam już oglądać porodówkę. Dodatkowo zdecydowałam się na prywatną opiekę położnej z Fundacji Zdroje, kosztuje to 1500 zł, ale nikt Cię nie zostawi samej i będziesz rodziła z położną która jest tylko i wyłącznie dla Ciebie bez względu ile godzin będzie trwał poród. Dodatkowo zajmuje się Tobą po porodzie...uznałam ,że wolę opłacić położną, niż trafić być może na zmęczoną życiem i burczącą z przypadku ( moją położną będzie Dorota Songin) Dodatkowo oprowadziła nas po szpitalu, powiedziała co zabrać do szpitala i jesteśmy w kontakcie już do porodu m.in muszę ją poinformować gdyby jakieś wyniki badań były nie ok. wszystkie osoby możesz wygooglować i poczytać opinie.. w razie pytań służę pomocą

Gość Joasia8686
Magdawciazy dziekuje Ci za odpowiedz :) W zdrojach rodzila moja siostra i bylo ok ale tez czytalam troche zlych opinii.. Moze to za wczesnie aby o tym mysle bo jestem teraz jakos w 10 tygodniu ciazy.. Ale to pierwszy raz wiec troche sie denerwuje.. Ta lekarka do ktorej chodzisz przyjmuje na nfz? O opcji poloznej nie widzialam takze super ze napisalas :) Jesli jestes osoba zatrudniona chcialam zapytac w ktorym tygodniu zdecydowalas sie powiedziec pracodawcy? No i w ktorym tygodniu wzielas zwolnienie?? Ja mam prace biurowa i wlasnie dostalam umowe na czas nieokreslony od 1 lipca.. Dziekuje za odpowiedzi :O)

Gość gość
Polecam dr Sroczyńskiego lub Szcześniaka. Przyjmuja na NFZ w przychodni stoczniowej na ul. Dubois. Rejestracja odbywa się z dwu tygodniowym wyprzedzeniem więc terminy nie są odległe. Wiem że dr Sroczyński pracuje na ginekologii w Zdrojach ale nie wiem zgdzie dr Szcześniak. Mogę ich polecić z czystym sumieniem. Odradzam poród na Pomorzanach.

Gość gość
Polecam dr Engel, względnie Bilara. Engel jest z Polic (prywatnie na 5 lipca) a Bilar nie wiem gdzie obecnie urzęduje. Węgrzynowski jest świetny jeśli chodzi o echo serca płodu ale generalnie mam co do niego bardzo mieszane uczucia.

Gość gość
No i Świderski cieszy się też świetną opinią

Gość gość
Polecam z czystym sumieniem dr szydłowska. bardzo profesjonalna, empatyczna, uprzejma i zawsze uśmiechnięta. Dr rzepka świetny specjalista! ja rodziłam w Policach. pordówke źle wspominam, uslyszałam, ze a głośno krzycze i strasze pacjentki ale żadnej położnej nie był obok mnie. przez kilka godzin opiekwała sie mna niezwykle miła studentka ale jak tylko skończył sie Jej dyżur zostałam sam z okrpnymi bolami i kroplówką z oksy. połozna ktra weszla na porodówkę po sprzęt juz miala wychdzić z sali ale na moja prośbę zajrzała od niechcenia co się dzieje i dodala: O! TO JUŻ! opieka poporodowa bardzo dobra i na patologii ciązy, położne zświetnie sie opiekują i mami i nowordkami ale porodówka i opieka podczas porodu tragedia. nie procesjonalne podejscie, chaotyczne.

Gość gość
odradzam Pomorzany,rodziłam pol roku temu.nie polecam,choc po porodzie opieka dobra.

Gość Joasia8686
Jestem z prawobrzeza wiec do Polic mam kawalek drogi.. Jak na razie umowilam sie do dr. Adamczyk na 3 maja w przychodni kolejowej.. To dllatego ze terminy badan gonia, nie wiem jeszcze czy u niej zostane ale chyba nie fajnie miec pieczatki w karcie ciazy cciagle u innych lekarzy..? Ktos wie cos o tej dr. Adamczyk? Co stosowalyscie na rozstepy dziewczyny? I od kiedy?? Jeszcze jedno pytanie.. Lekarz kazal mi brac tylko kwas foliowy przez pierwszy trymestr.. Jak bylo u was?

Gość gość
kurcze dlaczego wszyscy odradzaja pomorzany?ja mam tam rodzic termin mam za 4 dni i skora mi cierpnie bo wszyscy maja złe doswiadczenie po pomorzanach nie ma zadnej dobrej opinii?????????

Gość gość
na pomorzanach miałam 2 porody-pierwsz 13 lat temu-ja drobna,dziecko ponad 4kg,męczyłam się 13 godz,lekarz kładł mi sięna brzuchu i wyciskał syna,nacięli mnie bez skurczu i ten ból pamiętam do teraz.po porodzie,syn z racji wagi się nie najadał moim mlekiem,a panie odmówiły nam dokarmiania,więc dzieciak się darł,chodziłam z nim w nocy po korytarzu a on wrzeszczał-żadna nie pomogła mi go przystawić odpowiednio do piersi,potem tuz przed wyjściem okazało się,ze syn ma wadę serca,musielismy zostać dłużej,maz przywiozł mi czajnik i mm.drugi raz pol roku temu,przy porodzie podpisałam zgodę na znieczulenie,podczas bolow prosiłam onie,to najpierw było nie,bo za małe rozwarcie,potem nie,bo już za duże i nie zadziała.badało mnie w trakcie 5 roznych kobiet,nie wiedziałam kto jest kim,nikt się nie przedstawił.kazały mi chodzic po korytarzu,zeby szybciej syn wstawił się do kanału,a jak powiedziałam ,ze nie mogę bo mi słabo,to pani mnie spytała-a dlaczego słabo?rodziłam 9 godz,przez ten czas nikt mi nnie podał nawet butelki wody ,która stała na stoliku.były studentki,jedna jedyna mnie głaskała po ręce,pocieszając,ze już niedługo.potem nastąpiła zmiana położnych,i poszło szybko,ale syn urodził się niedotleniony,miał przedgłowie,5pk apgar.potem było już lepiej,na sali panie interesowaly się,czy nie boli,czy podać lek przeciwbólowy.z dokarmianiem tez nie było problemu,kiedy nie poszłam,zawsze mleko dostałam-syn ponad 4,300.jesli rodzic tam,to tylko z kimś towarzyszącym.a,i na sali obok rodziła dziewczyna z mężem,ona znieczulenie dostała,a gdy ja prosiłam,to pani odmówiła,bo powiedziała,ze nie ma anestezjologa(potem mowily ze już za duże rozwarcie),a dla tej z mężem anestezjolog się znalazł.nie polecam tej porodówki.

Gość gość
do gościa z godz.20.00-jesli rodzisz z kimś towarzyszącym,to możesz na pomorzany jechać,jesli sama-nie polecam.lepiej wybrać się do szpitala Zdroje

Gość Joasia8686
Najbardziej irytuje mnie to ze place podatki i ZUSy a mam wielki problem zeby znalezc lekarza na NFZ ktory ma usg w gabinecie! Bylam na wizycie w przychodni na 3 maja i myslalam ze bede miala robione USG.. Okazalo sie ze lakrz tam w gabinecie nie dysponuje zadnym sorzetem, mogla skierowac mnie na usg w tej samej przychodni ale stwierdzila ze sprzet jest za stary.. Polecila miu wizyte prywatna u dr. Czajkowskiego.. Ktos cos wie o USG u niego? Tym USG ze sprawdzeniem przeplywu krwi w narzadach w 12 tygodniu.. Probowalam dostrac skierowanie chocby do Szpitala w zdrojach bo tam tez wykonuja USG ale Pani dr z 3 maja powiedziala ze nie ma z nimi podpisanej umowy.. Nie ogarniam po prostu tego systemu.. Myslalam ze NFZ to NFZ i tyle a nie jakies umowy podpisuja kazdy z kazdym..

Gość gość sweety06
Niestety taka jest rzeczywistosc z NFZetem :/ polecam prywatne gabinety z nowoczesnym sprzętem. Usg robione na każdej wizycie, slyszysz i widzisz swojego maluszka :) przez cala ciążę chodziłam do p. Agnieszki Brodowskiej (konkretna kobieta, bardzo sympatyczna, wszystko tłumaczy i pokazuje gdzie raczki, nozki itd). W kwietniu rodzilam w Zdrojach, zdecydowanie polecam fundacje zdroje i dodatkową opiekę położnej. Dzięki temu czulam sie bezpiecznie, wiedziałam, ze na porodówce przyjmie mnie uśmiechnięta położna. Przestań sie bac porodu, nie ma czego :) oczywiście, ze boli jak diabli, ale nie ty pierwsza i ostatnia :)

Gość gość
Serdecznie zapraszam na bezpłatne zajęcia w szkole rodzenia "uczymy się rodzić" w Szczecinie. Na zajęciach dowiecie się wszystkiego na temat ciąży, porodu oraz opieki nad dzidziusiem. Doświadczona położna odpowie na wszelkie wasze pytania i rozterki. www.uczymysierodzic.pl.tl

Gość gość
Dziewczyny czy któraś z Was była u ginekologa w Evomedzie?? Szukam kogoś do prowadzenia ciąży, wiem że tam na pewno jest poradnia laktacyjna ginekologów też mają, mieszkam w Szczecinie od niedawna i nie wiem kto jest dobry i dobrze się mną zajmie

Gość IwonaKo
Akurat nie byłam tam jeszcze u ginekologa ale ogólnie placówka jest spoko, chodziłam tam do ortopedy.

Dzień dobry, W ramach sieci placówek Nasz Doktor w Szczecinie oferujemy między innymi Ambulatoryjną Opiekę Specjalistycznę - ginekologię, poradnictwo laktacyjne (szkoła rodzenia w planach). Nasze placówki na terenie Szczecina znajdzie Pani pod adresem: ul. Dubois 27, ul. Strzałowska 25, oraz ul. Starzyńskiego 2. Pozdrawiam Online Ekspert EVOMED

Gość kamila jan
Akurat ostatnio korzystałam tam z medycyny pracy, bo musiałam zrobić badania do pracy.

Gość mananala
Placówka ok co najważniejsze dobrzy specjaliści na miejscu.