Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pennyyyy

chemia w truskawkach

Polecane posty

Gość gość
gość 09.06.2014 nie osadzaj innych swoja miara. pamietam doskonale, ze truskawski byly slodkie, ciemne, soczyste. nie bylo "watowatych" gatunkow albo "wodniakow", jesli juz to b rzadko. teraz ciezko dostac taki produkt. ale co ja ci bede opowiadac, przeciez sama wiesz najlepiej co kto pamieta, czuje i mysli. co do wedlin i nabialu, spytaj kogokolwiek o zdanie, jak odnajduje dzisiejsze wyroby a jak te, ktore byly w sklepach z 15-20 lat temu. ale co tam, wszyscy jestesmy schizofrenikami ze skleroza przeciez.

Gość gość
To zmykaj na forum dla staraczek,tam podpowiedzą ci jak prawidłowo robić świeczuszkę,zeby szybciutko zafasolkować:D no i serduszkowanie tylko w płodne kochaniutka:D

Gość gość
12:16 hłe hłe hłe a ty sobie kpij kpij dalej, ja czytam etykiety i jak wyczytam cos niedobrego to odstawiam, a ty walisz do koszyka. mysle ze i tak lepeij na tym wyjde niz ty. i niech zgadne, jestes jedna z tych oslawionych sexy akrobatek 90 kilowych? ach nie, przepraszam, jestes przeciez 170 cm blondynka, 90x60x90 bez grama cellulitu, rozstepow, problemow skornych, piekna i zdrowa jak rydz! (ps. blagam, nie weryfikuj teraz zadnego z tych epitetow do "rzeczywistosci" bo i tak nie chce mi sie tego czytac:)

Gość gość
gość 09.06.2014 ale ty jednak tepa jestes;D w sumie zapomnialam ze to kafeteria i mamuski nawet najdurniejszy zart wezma za prawde i nie omieszkają blyskotliwie zripostowac;D ty to bys nawet uwierzyla, jakbym napisala, ze jestem beata kozidrak (24 letnią, rzecz jasna)

Gość gość
po pierwsze wpisz w grafice google pleśń truskawki i zobacz czy aby na pewno tego nie ma. Po drugie korzystasz ze schematu najnowszego z 2014 roku, wiesz co ja zrobiłam? Syn urodził się w 2013 ściągnęłam schemat żywienia dzieci butelkowych, ponad miesiąc przed wprowadzeniem. Poszliśmy na wizytę szczepienną, do ZAUFANEGO pediatry. Miałam ze sobą wydrukowany schemat. Pokazałam lekarzowi i zapytałam czy wszystko jest ok. Tam również były i truskawki i pomarańcze i cytrusy ogólnie jakoś w 10 mcu, więc to nie wynalazek 2014. Pediatra przekreśliła to i mówi tak "są uczulające, lepiej odczekać po roku. Tak więc posłuchałam ZAUFANEGO pediatry. Dalej, ta reakcja którą opisujesz-u nas tak objawiała się alergia. Więc aby mieć 100% pewności, czy to chemia czy truskawki MUSISZ podać drugi raz. U nas było wymiotowanie po wołowinie. Lekarz powiedział, że aby mieć pewność że to wołowina a nie co innego-muszę podać drugi raz. Podałam, zaś wymioty i byłam PEWNA, że to wołowina.

Gość gość
Jednak nie rozumiesz co to ironia:Obiedne dziecko.To prawda nie mam cellulitu,rozstępy cztery na prawym boczku,158 cm,47 kg.Jak widzisz do 90 kilowej akrobatki tak samo mi daleko jak do miss polonia:D:D

Gość gość
gość 09.06.2014 :D ironia do zartu?;D hmm chyba niezrozumianego;D ale zyla by c***ekla, jakbys nie napisala swoich wymiarow i nie policzyla rozstepow?;D niektore kafeterianki sa tak schematycznie glupie i przewidywalne, ze az smutno sie robi.

Gość gość
Głupia jesteś ty,bo miałaś tego nie czytać a jednak to zrobiłas:Dspecjalnie napisałam z ciekawości czy przeczytasz pustaczko:D:D rozstepów nie liczyłam specjalnie dla ciebie,mam je od kilku lat więc doskonale wiem ile ich jest:)miłego dnia kochaniutka:)cmok:D

Gość gość
czy wy nie potraficie inaczej, tylko zawsze z taką agresją?! W zaleceniach truskawka jest po 10 miesiącu życia, wic 9 to nie taka zbrodnia. Poza tym zjedzenie najpierw samemu czegokolwiek i podanie przez pierś to chyba naturalny i dobry krok. Po trzecie owszem truskawki są silnie alergizujące i jeśli doszło do reakcji uczuleniowej, to po prostu odstawić i spróbować za jakiś czas. A po czwarte sama z serca radzę szukać eko warzyw i owoców na początek dla malucha. Dzięki temu łatwiej odróżnić, czy alergizuje sam produkt czy jakis jego "dodatek" (chemia, jak ja nazywasz). Sama tak robiłam - jak nie od dziadków, to w sklepie z eko-żywnością, nawet pierwsze jabłka, albo od zaprzyjaźnionych rolników.

Gość gość
Ja staram się kupować ekologiczne owoce i warzywa - niestety nawet po dobrym przemyciu nie zejdą wszystkie pestycydy i cała chemia.. Pozatym truskwawki są silnie alergenne, u mnie uczulenie na nie pojawiło się wraz z alergią na pyłki - objaw alergii krzyżowej. Ograniczyłam truskawki i wspomagam się tabletkami z bilastyną od alergologa i jak narazie objawy ustąpiły.. pozdr;)