Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Świnoujście jest fajne na wakacje?

Polecane posty

Gość gość

Był ktoś? są jakieś atrakcje?

Gość gość
Ja jadę do Kołobrzegu :D Jeśli jedziecie samochodem i nie ma problemu z dojazdem,polecam mniejszą miejscowość, my niestety pociągiem i boję się , że bedzie tłoczno jak na wielkie miasta przystalo ;/

Gość gość
a Skąd jedziesz do tego Kołobrzegu? Pociągiem da sietez dojechać do mniejszych miejscowości mniej zatłoczonych. Bo Kołobrzeg czy Świnoujście to rzeczywiscie dzikie tłumy. Ja wam nie polecam

Gość gość
Jadę z Opolskiego,nie ma bezpośredniego pociągu do mniejszych niestety :( ode mnie ... a Ty skąd ? Też wyruszasz nad Bałtyk?

Gość gość
A może Ustronie Morskie? To stacja przed Kołobrzegiem /Każdy pociag do Kołobrzegu zatrzymuje się tam/ a tam juz troche luźniej jest bo bylam:) Ja z Lubelskiego i u nas jest Pociag do Kołobrzegu i Helu (roczepiają wagony w gdyni) i myślę czy nie jechać do Jastarni - tez tam bylam kiedys i nie ma takich tlumow:) Ty z Opolskiego możesz Jechać do Gdyni czymś a potem sie przesiac w taki zwykly pociag Gdynia-Hel i tez dojedziesz do Jastarni. A w samym Helu tez jest calkiem fajnie i od strony Baltyku dosc luzne plaze

Gość gość
Oo dziękuję bardzo,zaraz sobie posprawdzam :D ja planuję wakacje na koniec lipca,pierwszy raz nad morzem :) co roku tylko gory,gory,ale teraz chcę odpocząć i marzę o jakiejś cichej,dzikiej plaży,zdala od zgiełku,a Kołobrzeg raczej mi tego nie zapewni :(

Gość gość
To ja w 100% Polecam Hel i tam od strony Bałtyku plaże są bardzo puste /tylko trzeba troche przejśc przez las/ :) tłumy sa tylko od strony zatoki puckiej :) I ogolnie jest super efekt jak sie jedzie pociagiem, a po 2 stronach woda :)

Gość gość
A masz może jakiś polecony hotelik,nocleg ?:) I tak strasznie daleko bo 12 godzin pociągiem,tyle dobrze,ze jest akurat na noc,ale mam nadzieje,ze warto ! :) I zachwyci mnie Polskie morzE :)

Gość gość
Warto warto polecam! :) NIestety nie mam zadnego takiego noclegu ale ogolnie cos pewnie znajdziesz satysfakcjonującego :)

Gość gość
Naprawdę chce wam się jechać nad nasze lodowate morze. Pogoda zazwyczaj w wakacje arktyczna, a ceny adriatyckie.

Gość gość
Ja zawsze za granicą,lub w górach i w koncu chciałabym zobaczyć to co nasze :) a nie wiem,czy jest taka wielka roznica, po za tym wakacje są raz do roku i mozna zaszaleć

Gość gość
w tym watku o Helu ktos bardzo fajnie opisal zalety i atrakcje :) wiec do tej Kobietki Z Opolskiego: kliknij i sobie przeczytaj :) moze sie zdecydujesz:)

Gość gość
Już zdecydowałam :) Dziękuję ! A ja powiem z własnego doświadczenia, nie mam proównania bo nad Bałtykiem nie byłam, lecz wczasy za granicą też nie są takie super, nie każdy lubi wysoką temperaturę i wylegiwanie sie na plaży :)

Gość gość
To miłego marznięcia w strugach deszczu i lodowatej wodzie.

Gość gość
A to,że brzydka pogoda w czymś przeszkadza ?! Jest wiele atrakcji które można zobaczyć nawet jeśli pada

Gość gość
Haha ostatnio bylam w Chorwacji i tez zmarzlam i zmoklam. Z pogoda zawsze jest pewne ryzyko gdzie by nie jechac

Gość gość
Tak samo niby w górach,a ja rok temu w sierpniu byłam i o godzinie 19 bylo przeszło 30 st ;)

Gość pamparampam87
Zdecydowanie tak! Nawet jak trafisz słabą pogodę co nad naszym morzem jest bardzo prawdopodobne to w Świnoujściu i tak masz sporo atrakcji i nie będziesz się nudzić. Co do noclegów to jest tego mnóstwo, ja ze swojego doświadczenia mogę Ci polecić http://willa-atena.pl/ szczególnie jeśli szukasz czegoś ze SPA. A jak chcesz pojeździć po okolicy to można sobie zobaczyć kilka bardzo ładnych nadmorskich miejscowości po niemieckiej stronie.

Gość hunna
Ja byłam w pensjonacie Admirał II. Jeśli chodzi o wakacje nad morzem Świnoujście jest moją ulubioną miejscowością, sporo zabytków, muzeów, a takze szlaki kajakarskie, rowerowe... Super!

Gość gość
Zdecydowanie warto, nie ma tutaj tłoków a do tego fajna, szeroka plaża i smaczne jedzenie. Z dobrych pizzerii polecam www.Cech.swinoujscie.pl smacznie i nie drogo :)

Gość gość
Świnoujście to piękna miejscowość, ładna plaża, port, miasto z kinem i galerią handlową, restauracj****aseny, aquapark, dobre zaplecze hotelowe i gastronomiczne ale osobiści denerwuje mnie fakt, że wszechobecni są niemieccy turyści - więcej Niemców niż Polaków, ceny dostosowane do Niemców - więc są wysokie, w restauracjach menu zawsze też w języku niemieckim - nawet czasami więcej niemieckiego niż polskiego, w sklepach i wszędzie sprzedawcy nawijają po niemiecku, żaden Niemiec nie wysila się, żeby dzień dobry po polsku powiedzieć, można płacić w złotówkach i euro. Nawet w centrum turystycznym restauracja niemiecka jest gdzie leci Disco Deutschland. Tymczasem w oddalonym o kilka kilometrów sąsiednim, niemieckim mieście Ahlbeck, gdzie można po plaży i parkiem na piechotę dojść - ni cholerę Niemcy po Polsku niby nie kumają, nic po polsku nie ma napisane, w żadnej restauracji, sklepie czy barze (jedynie na miejskich tablicach informacyjnych), można płacić tylko i wyłącznie w euro, trzeba opłacać niemiecką opłatę klimatyczną. Dotychczas osobiście inne narodowości nie przeszkadzały mi ale teraz jestem zrażony. Polacy za euro wchodzą w du... bez mydła a Niemcy mają nas gdzieś. Siedzą w Świnoujściu bo tu dla nich taniocha. Więc w zasadzie nie za bardzo mi się z tego względu podobało. Miasto fajne, ale trochę szacunku dla nas samych. Ciekawe czy ta opinia zostanie opublikowana ? I ile fali krytyki na to spadnie :)

Gość LolekNorek

Jeśli ktoś z was jedzie do Świnoujścia, to warto zadbać o miejsce parkingowe, a na lato to czasem jest niezła walka. Na ulicy Dąbrowskiego 4 w Świnoujściu jest parking Park System P2 gdzie, możecie sobie swobodnie zostawić pojazd, jest monitoring, są toalety, miejsce dla inwalidów więc full wypas. A samo Świnoujście jest dobrym miejscem na plażowanie i do zwiedzania restauracji. Serio mają tam dobre jedzenie :)

Gość Gosc

A ja wlasnie w swinoujsciu, i miasto sie wydaje zaniedbane. Ale siedzę cały czas w rejonie wojska polskiego, tu tragedia, zieleń zaniedbana, na domiar złego wszystko rozkopane. Byłam w alhbeck, jest to dzień do nocy w porównaniu z nami. Mozna tam dojść spokojnie płaza albo droga w niecała godzinę. Szczytem wszystkiego było, jak oglądałam stragany w okolicy wojska polskiego i jest taki bar, mimo ze w Polsce, wszystkie ceny w euro i tylko po niemiecku. Masakra. 

Gość ???

A jak wygląda uzdrowiskowa czesc miasta? Czy sanatoria działają i przyjmują komercyjnie? Czy maja dobra bazę zabiegowa?