Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie konserwy rybne polecacie?

Polecane posty

Gość gość

wiekszosc jest nie zjadalna... Znaciej akies dobre?

Gość gość
sałatka z dużymi kawałkami tuńczyka: hawajska, nicejska, meksykańska. były w carrefourze kiedyś i w lidlu - w lidlu już ich nie ma, nie wiem jak carrefourze. te są naprawdę smaczne, reszta faktycznie jest niejadalna.

Gość gość
Sałatka NEPTUN ŁosośUstka, SuperFish Prestige Filety z makreli w sosie pomidorowym z mozzarellą, sardynki w oleju z papryką piri piri, "GRALKI" firma Gral - łosoś sosie o smaku pizzy (rybki dla dzieci). Te polecam w 100%. Więcej jadalnych nie znalazlam.

Gość gość
syf

Gość gość
ja polecam Łososia w warzywach firma Kier. Naprawde dobra rybka.

Gość gość
a gdzie kupujecie te puszeczki??

Gość gość
nie jadam śmieci

Gość gość
Ja lubię makrele w sosie pomidorowym firmy Grall (duże porządne kawały mięsa - w zasadzie dzwonki) również sałątkę pikantną z makrelą - ale tam tej makreli to niewiele.

Gość gość
ciezko trafic na dobre rybki w puszce wiekszosc to paskudstwo!

Gość szczecina
Najlepszy i tak jest paprykarz szczeciński :classic_cool:

Gość gość
tylko z jakiej firmy bo ja paprykarz tez lubie ale wszystkie sa obrzydliwe teraz. Dawniej byly pyszne

Gość merkaba
tylko niemieckie bo te polskie to jeden kawałek ryby a reszta to warzywa a w niemieckich jest odwrotnie trz warzyw szukać w rybie

Gość gość
zarobaczony ryż, zmielone wnętrzności z ryb z dodatkiem pasty pomidorowej- wyborne

Gość gość
lubie polizac sledzia z beczki

Gość gość
ja polecam KIER Filety z Lososia po krolewsku

Gość gość
Ja jak kupuje to tylko wspomniane wyzej GRAALKI z firmy GRAAL. Rybki (łosoś) dla dzieci w zalewie pomidorowej a'la ketchup a'la pizza. Bardzo dobre. POLECAM

Gość gość
hej znacie jakies dobre konserwy rybne jeszcze?

Gość gość
Wołowina Sokołó dobra i gulasz wojskowy pyszny a smaczne były konserwy firmy morliny

Gość gość
ale to o rybnych koonserwach a prawdca jest taka ąe rybne konserwy od końca lat 90 sa niejadalne. Dawniej bywały dobre rybki w puszce ale to bylo i minelo.... A zwłaszcza uwazajcie na wszelkie ryby w zalewach typu pomidorowa itd... Najlepsze sa w oleju bo tam jest najmniej popsute mieso rybne

Gość gość
Dobre w puszki rybne z Polski (jak wszystko co nasze dobre) już od ładnych paru lat są wywożone za granicę a dla polaków sprzedaje się wcale nie taniej za to niejadalny syf. Jedyne w miare godne polecania są puszki rybne z Kauflanda takie te ze znaczkiem "K" (kaufland)

Gość gość
mimre w oleju z cebulką ,pycha;-)

Gość gość
ja zjem kazda, tylko w oleju musi byc... te w pomidorowych sosach, salsach itd jakos mnie nie przekonuja. jadlam kiedys z jakiejs firmy pikantna rybke w oleju... ale nie pamietam jaka to byla puszka:( a szkoda bo byla pyszna...

Gość gość
Z firmy Neptun i king oscar innych nie jadam

Gość gość
a paprykarz... feee. tego sie jesc nie da. z zadnej firmy, moze jakby samemu w domu zrobic to cos by z tego bylo :)

ja kupuje konserwy niemieckie od czasu do czasu sa w netto

Gość gość
Tylko KING OSCAR, żadne inne.

Gość Uczciwy Polak
Firma „Graal” producent puszek rybnych oszukuje klientów/konsumentów. Od dłuższego czasu można kupić Sarydnki w pomidorach, a w składzie co mamy „Szprotki” z morza Bałtyckiego. Jak bym chciał sobie kupić szprotki, to bym sobie kupił. Sardynka, to zupełnie inna ryba niż szprotka. Rozumiem, że połowy sardynki kosztują więcej, bo to inne morza, niż nasze Bałtyckie ale żeby uciekać się do oszustwa ? Ciekawe jak z innymi produktami tej firmy oraz wspomnianymi „Sardynkami”. Nigdy więcej nie kupię puszki rybnej z tej firmy. Ciekawe, jak na to zapatruje się UOKIK (Urząg Ochrony Konkurencji i Konsumentów). Przecież na puszce zawarte są nieprawdziwe informacje. Ja dopiero po 2 latach jedzenia dostrzegłem, że w puszce z sardynkami, nie ma śladu sardynek. Wiadomo, że ludzie często nie czytają, jaki jest skład. I właśnie na to firmy liczą i na tym żerują. Jesteście „Oszustami” – żenada. Mam nadzieję, że ktoś wyciągnie z tego konsekwencje, a na pewno klenci. Pozdrawiam wszystkich uczciwych obywateli

ja jem wegetariańską firmy DEGA, jest bardzo apetyczna do chlebka czy obiadku, ale są tam jeszcze co najemniej 2 rybne, możliwe, że też smaczne:) czasem rzucą do żabek/freshy, ale niestety nie wiem gdzie jeszcze

King Oskar - niepodważalny lider - nigdy mi się nie zdarzyło żeby tam był syf

Gral  - jak się uda 50/50, wszystkie inne typu Ustka, łosoś - kompletna pomyłka

Kiedyś zaryzykowałem BMC z Władysławowa - był droższy o 50% od King Oskara - totalna pomyłka