Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to za badanie?? proszę pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

witajcie, dzwonił do mnie lekarz przed chwilą i mam zrobić badanie moczu. Mam w ciągu całej doby oddawać mocz do butelek (2 litry!!!) i oddać do analizy. Napełnianie tych butelek moczem mam zacząć jutro rano i skończyć pojutrze rano. Dziecko mi zaczęło płakać i zapomniałam zapytać lekarza - czy w czasie tej doby mogę normalnie jeść??? Czy któraś z Was miała to badanie? po co to się robi?

Nie słyszałam o takim badaniu, ale słyszałam jak moja kuzynka opowiadała, że kilka lat temu leżała na patologii ciąży i tak kobiety z zartuciem ciążowym musiały sikać do takich dużych pojemników, żeby było wiadomo ile nasikały w ciągu doby. Chodziło o ilość, nie o jakość, więc jeść pewnie możesz wszystko. Chyba że w Twoim przypadku chodzi o coś innego...nie wiem z jakiej okazji masz mieć to badanie.

Gość gość
tu autorka bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :) ja też nie wiem po co to. Miałam już dwa badania krwi robione, jutro mam trzecie no i ten mocz. Jedyne co ustalono do tej pory to za wysoki testosteron, mam mieć badaną prolaktynę też.

Gość gość
Ja slyszalam. Dobowa zbiorka moczu jest badaniem na utrate wapnia w organizmie. Miedzy innymi oczywiscie, ja akurat kojarze to z wapniem bo moja mama miala kilka razy to badanie przy osteoporozie.