Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

różnice między pampersami 2 a 3

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio przerzuciłam się na pampersy 3 (mowa o oryginalnych pampersach). Pomijając kwestię rozmiaru, bo tu mam problem, bo 2 są za małe, a 3 chyba ciut za duże, widzę duże różnice. 3 bardzo intensywnie pachną i wydaje mi się, że albo gorzej chłoną albo gorzej przepuszczają powietrze. Ile razy zakładam tę pieluchę, to mam wrażenie, że ubranko na pupie jest wilgotne. Nie wiem tylko czy to pot czy gdzieś te pieluchy bokami przeciekają. Ubranka co prawda nie śmierdzą. Kupiłam te pieluchy w lidlu na promocji, może są z jakiegoś gorszego sortu? Z 2 nigdy takich problemów nie miałam.

Gość gość
Autorko bardzo możliwe ze trafilas na felerna partie, ja od poczatku uzywam tylko pampersa zielonych i nie mam problemu. Tez zdarzało sie ze te z promocji byly jakby cieńsze, mniej chlonne tak mi sie wydawalo. A jesli chodzi o rozmiar 3 to moze od strony brzuszka podwin pampersa tak aby maluch mial go pod pepkiem i zepnij rzepa, A z tylu zostaw normalnie. Moze bedzie jakas różnica.

Gość gość
ja tez mam wrazenie ze sa mnie chlonne, pozatym sa ciensze i wklad chlonny jest krotszy, od tylnej strony

Gość gość
ja już na rozmiarze 5. Z 3 NIGDY nie miałam cyrków, w ogóle z żadnym rozmiarem a kupuję TYLKO na promocji, kilka razy zdarzyło mi się bez. Skąd wiesz, że są za małe? U nas były odciski na udach i przerzucając się na kolejny rozmiar rzepy miałam nałożoną jedna do drugiej.

Gość gość
na 2 są lekkie odciski na udach, jak zakładam to z tyłu jest dobrze, a z przodu kończą się dość nisko. Te 3 są znowu moim zdaniem trochę za luźne :/ obwód na udach jest taki sam jak uda (bez rozciągania), w pasie zapinam rzepy tak że się schodzą. Córka ma 5,5 kg więc łapie się i na 2 i na 3, ale brakuje mi rozmiaru 2,5 :P A co z tym intensywnym zapachem? Wszystkie tak pachną? Bo przyznam, że trochę mnie drażni. A kupiłam 3 wielkie paczki tych pieluch i teraz trochę żałuję. Może trzeba było się przerzucić na jakieś inne...

Gość gość
To sa pampersy zielone? Czy biale? Bo jesli chodzi o zapach to pasuja mi do bialych. Zielone nie maja żadnego zapachu, przynajmniej dla mnie.

Gość gość
Ostatnio też kupiłam 3 i bardzo "pachniały". Nie lubię tego zapachu, jest bardzo intensywny, mają podobny zapach do tych pomarańczowych pampersa. I przyznam że do chłonności też mam małe "ale". Nie kupowałam na promocji

Gość gość
Zielone sa zapachowe,nie podoba mi sie ten zapach sztucxnie perfumiwany

Gość gość
Też miałam ten problem,że 2 za mała a 3 za duża. I też zauważyłam ,ale czasami jakby zapocone ubranko na pupie.A pieluchy kupuję jak się uda to w promocji,a jak nie to bez

Gość gość
pytanie czy to zapocone czy lekko obsikane :P zapach mnie bardzo drażni, od razu nasuwa mi się myśl że bez sensu to jest naładowane dodatkową chemią. Dziecko na szczęście nie ma żadnych podrażnień. Nie wiem po co to tak perfumują, może żeby zamaskować zapach moczu?

Gość gość
No jest roznica pomiedzy 2 a 3, tez ja zaobserwowalam. I podobnie jak tobie autorko brakowalo mi rozmiaru posredniego. Bo 2 zapinaly sie baaardzo nisko, a 3 za szerokie, ale jakos dalam rade i teraz trojki sa jak ulal. Mam szczuple i dlugie dziecko:-) w chlonnosci duzej roznicy nie zaobserwowalam, ale w jakosci juz tak. Trojki sa gorsze jakosciowo w porownianiu do 1 czy 2. Teraz zamiennie uzywam z Dada z biedry, a,e na noc zawsze pampersa zakladam i tez mam czasami wrazenie ze ubranko jest lekko wilgotne, ale nie przesikane.