Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cook

2 tydzien

Polecane posty

Gość cook

witam, mam pytanie do kobiet które ciąze maja za soba albo sa w trakcie:) tak więc mam parę pytań: po pierwsze zrobiłam 4 testy wyszly pozytywnie jednak z jasniejszymi kreskami czy to możliwe? badanie bety wyszlo mi 234,1 po jakim czasie moge powtorzyc badanie ? wizyte u lekarza mam za dwa dni jednak słyszalam ze moze nic mi jeszcze nie powiedziec? no i tydzien przed planowaną miesiączką dostałam maółego upławu z brązową krwią czy to normalne? czy to juz było poronienie a testy i beta wyszły pozytywnie bo jeszcze utrzymuje sie HCG? ile dni po poronieniu utrzymuje sie HCG? piersi bolą, mam dziwne skurcze jajników którego objawu nigdy nie miałam przed okresem, pomozcie bo bardzo chciałabym zostać mama! :)

Gość gość
2 tydzień, chyba raczej 4 tydzień ;), nie liczy się od owulacji, tylko od ostatniej miesiączki. no trochę za wcześnie ta wizyta, chociaż z tydzień jeszcze byś mogła poczekać, może będzie widać pęcherzyk, a może nie... b hcg powtarza się po 48 h, albo po 72 h. ewidentnie w ciąży jesteś, a to tydzień przed terminem miesiączki, to może implantacja zarodka była.

Gość gość
Hej. Ja mam 3 miesięcznego synka i pare miesięcy starań za sobą:) Takie HCG wskazuje na ciąże. Poszukaj w necie, jest pełno tabel z normami. Najważniejsze czy HCG rośnie . Najlepiej powtórzyć tak po 48-72 godzinach. ,,Wysokość stężenia hCG w surowicy krwi powinna podwajać się każdego drugiego lub trzeciego dnia (w początkowych tygodniach ciąży). Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Osiągając poziom 1.200-6.000 mIU/ml wzrost spowalnia – podwojenie następuje co każde 72-96 godzin....'' Z reguły lekarz potwierdzi tak w 5-6 tyg, ale moze coś będzie już widać wcześniej.

Gość Phoxebe
Kwas foliowy i przy takiej becie raczej będziesz mamą :)

Gość gość
zbyt wcześnie na wizytę.

Gość cook
tak tak od początku miesiączki wskazuje 4-5 tydzien :) tyle wiem. jednak czytałam o samoistnych poronieniach dlatego chce zgłosić sie do lekarza który nie tylko potwierdzi ale tez odpowie mi na pare pytan:) dziekuje za pomoc.

Gość cook
martwią mnie jeszcze te skurcze jajników:(

Nie martw sie na zapas....nic nie poradzisz ...relaks i spokojne czekanie na wizytę lepsze....wiem, łatwo mowić, ale serio, nie warto sie nakręcac, wszystkiego dowiesz sie od lekarza:) Gratulacje.

Gość gość
Moja siora tez mi wlasnie powiedziała ze w ciazy jest. Ona tez w czwartym tygodniu :)

Gość cook
mocne dwie krechy! ;) chyba jest dobrze

Gość gość
Ja pierwszy raz bylam u lekarza w 4 tygodniu. Zrobilam test byly 2 kreski ale mialam przed soba tygodniowy wyjazd wiec chcialam potwierdzic przed nim ewentualna ciaze. Na usg nic nie bylo widac ale lekarz powiedzial ze macica jest powiekszona i wyglada mu to na ciaze. Jak poszlam kolejny raz na przelomiw 5 i 6 tygodnia. Juz bylo widac na usg .