Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdegustowana_sknera

Jaką restaurację wybrałybyście na kilkugodzinne spotkanie?Snobistyczną autorską?

Polecane posty

Gość zdegustowana_sknera

Niedługo spotykamy się w gronie znajomych (ok 10 osob) z powodu pewnej uroczystosci jednej z przyjaciolek. Wyszla ona z inicjatywą wyboru restauracja niestety jest w stylu: kawalek miesa na talezu i lyzka puree za 40-60 zl, przystawki i zupy w polowie tej ceny. Nie chodzi tu o najedzenie sie a raczej posmakowanie, co jest ok w szczegolnych przypadkach na przyklad spotkanie biznesowe, romantyczna kolacja, ale na boga nie kiedy kilka osob od paru miesiecy sie nie widzialo, czas nadrobic zaleglosci, posiedziec kilka godzin w miejscu na luzie! Chyba ze ja jestem jakas dziwna? Delikatnie co poniektorzy z tej grupy dawali do zrozumienia, ze "o, a pamietacie tą knajpe, zawsze mieli calkiem przystepne ceny, jest przestronnie" ale jak grochem o sciane. Nie zrozumcie mnie zle, nie chodzi o spotkanie sie w fastfoodzie, ale są restauracje duzo lepsze do kilkugodzinnego przesiadywania, gdzie za tą cenę nie będziesz tylko degustował, a przy okazji mozna się napić całkiem dobrego wina.

Gość zdegustowana_sknera
Czy ja jednak przesadzam i skoro spotykamy sie tak naprawde dzieki jej inicjatywie i uroczystosci powinnam sie dostosowac? Czy probowalybyscie delikatnie dac do zrozumienia ze ten wybor to troche brak wyczucia i gustu? Czy jesli jednak nic nie trafia to po prostu poszlibyscie na to spotkanie do restauracji wybranej przez tą osobę i co najwyzej oscentacyjnie zamowilibyscie max 1 danie i wode...a potem siedzenie 5godzin przy niczym. Bo tylko ta jedna przyjaciolka zarabia na tyle duzo ze jej to nie bedzie bolec. Naprawdę szkoda mi kasy na takie atrakcje, pracuję i to nie za najnizszą krajową, ale miejsce nie jest dobrane do charakteru spotkania, a ponadto rodzina mi sie powieksza i mam duzo innych wydatkow, a czas beztroskiego chodzenia wszedzie bez patrzenia na koszty mam za soba.

Gość ale badziew
A cóż to za grupa ludzi, że każdy boi się powiedzieć wprost, że knajpa jest droga i wolicie inne miejsce? I że wątpicie czy przy naleganiu na bezsensownie drogie miejsce większość się w ogóle pojawi? Szczerość jest w naszych czasach niemodna? Wstydliwa?

Gość gość
Raczej kameralna.

Gość zdegustowana_sknera
Bo mam wrazenie ze obecnie wszyscy inni odpuscili i tylko mi to przeszkadza, w takim wypadku nie chce nikomu psuc wieczoru. Bo przyjda na pewno

Gość lasocka44

Bardzo tani i profesjonalny serwis kawowy masz w panoramarestauracja.pl, a jednocześnie można zorganizować pełnowymiarowe szkolenie ze sprzętem multimedialnym. Wynajem tanio wychodzi. Ogólnie restauracja powiedziałbym dopasowana idealnie pod klientów biznesowych.