Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapisy do przedszkola arkusz

Polecane posty

Gość gość

Czy muszę podawać dane i numer telefonu ojca dziecka? Ma nas gdzieś, ale nie ma odebranych praw

Gość pani z przedszkola
nie musisz. podaj tylko swoje. w państwowym tak jest, nic nie musisz pisać o ojcu, jak nie chcesz. tylko w moim np. jak nie życzysz sobie, żeby odbierał dziecko ojciec, musisz mieć na to jakiś papier. nie wiem jak w prywatnych, ale na pewno tak samo.

Gość gość
Jaki papier?

jeżeli nie ma odebranych praw, to może odebrać dziecko... więc musi być albo orzeczenie rozwodu z opisem, jak została podzielona opieka (ojciec ma wtedy upoważnienie do odbioru, druk z przedszkola) lub pismo o pozbawieniu praw. gdy nie chcesz odbierać, a ojciec nie ma odebranych, to nie wiem dokładnie, jakie są opcje, musiałabyś się poradzić prawnika...

Gość gość
ok, mam zaświadczenie, że ma kontakt z dzieckiem od 18 w wybrane dni, więc wystarczy, co?

zanieś to do przedszkola. jeżeli przestrzega godzin, to nie masz problemu, bo to jest już pewnie po zamknięciu placówki. powiedz, jaka jest sytuacja i że tylko Ty pewnie będziesz odbierała dziecko. jak ma Twoje nazwisko, i np. nie macie ślubu, to i tak po problemie, bo wg. przedszkola to obcy facet i musiałabyś pisać upoważnienie

Gość gość
Tak, nazwisko syn ma moje, ślubu też nie było. Dzięki za pomoc!

to go nie wpisuj, przedszkole dziecka mu nie wyda, nie ma szans. ale dla świętego spokoju możesz powiedzieć, jaka sytuacja.