Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie porównuje , ale mój synek jest opóxniony chyba

Polecane posty

Gość gość

w rowoju fizycznym Skonczone 10 miesiecy, potrafi tylko czołgać się ( przesuwac za pomocą r ąk, nogi ciagnie za soba).Nie raczkuje, nie siedzi.Posadzony posiedzi chwile i sie denerwuje. Lekarz nie widzi problemu ale pelzanie trwa juz u nas 2 miesiace, synek przyjmuje pozycje do raczkowania i tyle.Nic z tego nie wynika. Nie jest gruby

Gość gość
daj swojemu dziecku trochę czasu. ja też się martwilam, że moja córka jest opóźniona. Gdy miala skonczone 10 mcy dop. zaczynała raczkować. Nie pamiętam, czy już siedziała, trochę pewnie tak, ale nie jakoś pewnie. Potem z dnia na dzień to się czesto zmienia i rusza do przodu. Jeśli już przybiera pozycję do raczkowania, to niedługo na pewno ruszy. Moja córka zaczęła chodzić jak miała 14 mcy. i co, że później? nic. teraz biega jak nakręcony motorek;-) pozdrawiam

Gość gość
To tak jak mój siostrzeniec :) Wszyscy się śmieją, że nikt nie widział aby on sam siedział, a przed rokiem poszedł. Czołgał się i wstał i poszedł :) Na początku chodził tylko za rękę, a potem sam pobiegł do mojej córki, wszyscy w szoku byli. Na dzień dzisiejszy ma 14 miesięcy około i lata sam, gada itp. Jest bardzo sprawny i fajny. Wszyscy też się zastanawiali czy nie jest trochę opóźniony porównując moją córkę z synem siostry.

Gość gość
ale moj mały przyjmuje ta pozycje do raczkowania tez od 2 miesiecy i tyle.Pokiwa sie troszke do przodu, do tylu , pada na brzuszek i szczesliwy pełza dalej. Poza tym wszytsko z nim w porzadku, jest bardzo radosny, duzo "gada"

Gość gość
To nic z nim nie jest. Tak jak pisałam każdy porównywał bo moja zaczęła raczkować jak miała 6 miesięcy. A dla siostrzeńca było lepiej pełzać. Może Twój synek tak czuje się bezpieczniej ? Może sobie obił brodę, wykręcił rączkę i mu się to nie spodobało? Zobaczysz daj sobie czas i wszystko się wyrówna. :)

Gość gość
dzieki za pocieszenie, po prostu sie martwie ze taki powolniak jest. Chociaz pelza bardzo szybko i bardzo chętnie :)

Gość gość
podobno z siedzeniem dziecko ma czas do 9 miesiąca...ale jak już choć trochę sam siedzi, to ok...a z pełzaniem, raczkowaniem, chodzeniem, to zupełnie nie ma zasady :)

Gość gość
Moja córeczka dokładnie tak robiła, pełzała do 11 miesiąca, mając 10 usiadla a 14 zaczela chodzic ale my mieliśmy rehabilitacje ze względu na slabe napięcie mięśniowe, teraz ma 22 m biega, skacze nawet fikolki robi, moze idz do lekarza rehabilitacji dziecięcej sprawdzić napiecie