Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiększony jajnik i bardzo długie cykle

Polecane posty

Gość gość

Witam, od zawsze miałam długie i nieregularne cykle, myślałam że po urodzeniu dziecka się to zmieni, ale jest jeszcze gorzej. Po porodzie w ogóle nie dostałam miesiączki, mimo że karmiłam tylko 3 miesiące. Po 6 miesiącach poszłam do gina, który stwierdził powiększony prawy jajnik, ale przepisał tylko duphaston na wywołanie @ który miałam brać przez 4 miesiące. Po odstawieniu leku, kolejny cykl trwał przeszło 60 dni, okres dostałam w lutym. Pid koniec kwietnia zaczął mnie bardzo boleć brzuch, więc myślałam że @ się zbliża. Ale mijały dni i nic, a brzuch wciąż pobolewał - głównie prawa strona była bolesna i jakby nabrzmiała. Umówiłam się do gina, ale w między czasie przyszła @ (koniec maja) baaardzo bolesna i obfita. 3 dni wycięte z życia. Jak w końcu trafiłam do gina, ten znów stwierdził że prawy jajnik jest powiększony, ale że to był mój 15 dc, to stwierdził że pewnie szykuje się owu i stąd to powiększenie, choć pęcherzyka dominującego nie było. I znów dostałam duphaston, tym razem na 6 miesięcy. Jednak ja się martwię bo wiem, że z moimi cyklami to za wcześnie na owulację, a ten prawy jajnik praktycznie bez przerwy mnie pobolewa, nawet tuż po miesiączce go czułam. I teraz nie wiem, czy iść jeszcze gdzie indziej na konsultację, czy może odpuścić i dopiero za te pół roku? Miała któraś z Was podobny przypadek?

Gość gość
Up up Dodam że na duphastonie moje cykle trwały 35-39 dni. Jest się czym martwić?