Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wytrzymam z opadającą powieką jest jeszcze gorzej

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie.. mam opadające powieki. Kiedyś nie miałam, ale od jakiegoś czasu mi się to nasila. No, ale jeszcze to znosiłam, bo jak się wyspałam, zrobiłam makijaż, to tragedii nie było. Ale byłam na wyjeździe.. i po tym wyjeździe powieki mi opadły dwa razy bardziej!! nawet nie wiecie jak to wygląda.. teraz już widać to zupełnie.. i tak jest każdego dnia! malowanie już niewiele pomaga. W dodatku moje oczy ogólnie są niewielkie.. Naprawdę jestem załamana, mam dopiero 20 lat, a oczy jak 45 latka, moja mama ma ładniejsze. Pójdę na studia i będę wyglądać jak.. Chyba się zdecyduję na operację, blepharoplastykę, tylko muszę znaleźć jakąś pracę, żeby zarobić... Chyba, że na NFZ, słyszałam, że też można, ktoś coś o tym wie..?

Gość gość
I nie wiem przez co opadły mi te powieki - może przez słońce? mam dwie wyraźniejsze kreseczki na obu powiekach.. a ich nie miałam.. strasznie to jest dziwne. No i skóry jest jakby więcej "zwisającej"

Gość gość
idź do okulisty, może zakwalifikujesz się do operacji na fundusz - jest na to szansa jeśli lekarz stwierdzi że w przyszłości możesz mieć przez to zawężone pole widzenia, ale ostrzegam, czeka cie długie czekanie w kolejce

Gość gość
współczuje, faktycznie nie najlepiej takie coś wygląda

Gość gość
sąsiadka miała operację na opadnięte powieki (tylko w porównaniu z Tobą, to ona stara jest, ale nie opadły jej ze starości) idź po prostu do okulisty, jeśli jest tak jak piszesz, to możesz mieć przecież problemy z widzeniem tu nie ma co gdybać, po pewnie każdy przypadek jest inny i jak jest naprawdę musi ocenić lekarz do okulisty nie trzeba skierowania, zapisz się na wizytę i będziesz miała jasność

Gość gość
Kurczę.. mogło mi się to wcześniej jeszcze gorzej zrobić, może już bym była po operacji. A tak to pewnie czekanie lata..i jeszcze nie wiadomo, czy mi to dobrze zrobią. Ech ;/.

Gość gość
No to się zapiszę do okulisty.

Gość gto 68
jak się znam na lekarzach, to jak wyżej ci poradzono: - idź do okulisty na NFZ ale wybierz dobrego, takiego który ma opinię fachowca i kogoś z kim można normalnie pogadać, kto nie zbywa pacjentów, nie wyciąga od razu łapy - postaraj się o drugą, czasem trzecią opinię - nie zrażaj się, bo żeby trafić na dobrego lekarza, to czasem trzeba się nachodzić - masz specyficzny problem, więc musisz trafić na kogoś fachowego i życzliwego, kto spojrzy, że jesteś młoda i trzeba ci pomóc

Gość gość
Dziękuję za rady :) i trzymajcie kciuki! Bo naprawdę chciałabym nie musieć się tym zamartwiać. Mam też inne wady, typu większy nos etc, ale to już dawno zaakceptowałam. Tylko te cholerne powieki..

Gość gość
ohyda

Gość amatriciana
Ja też się zastanawiam nad plastyką powiek, moje mi opadają tak, że nachodzą na rzęsy i wyglądam jak chińczyk, albo stara baba po 40 latach palenia papierosów, taka ze zwiotczałą skórą (w każdym razie tak się czuję). Znalałam nawet dokładny opis zabiegów, rekonwalescencji itd http://www.mml.com.pl/pl/plastyka-powiek i intensywnie rozkminiam, czy się na coś takiego nie skusić, bo teraz mam 27 lat, a potem będzie już tylko gorzej...

Gość gość
amatriciana- ja mam50 lat palę papierosy i nie mam żadnych opadających powiek mam oko otwarte, więc taki już z ciebie typ nieszczęsny, geny kochana i tylko operacja Cię ratuje bo co będzie jak będziesz miała te 40 lat?

Gość amatriciana
No więc właśnie, są kobiety, które trzymają się świetnie w każdym wieku, a są taki felery jak ja, któte sypią się już przed 30tką :) Na razie umówiłam się na konsultację do tego MML, poleciła mi to koleżanka, która robiła u nich botoks, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gość gość
idz jak najszybciej do okulisty, niech znajdzie przyczyne opadania powiek, mi od kilku lat opada 1 powieka, i to jest choroba zadne operacje nie pomoga

Gość Azalia90
Być może trochę Ci pomogę, bo też mam ten problem. Wiem, jak opadające powieki mogą psuć humor, a makijaż niewiele tutaj zdziała. Poszukaj sobie na allegro albo w innym sklepie internetowym tasiemek na opadające powieki. Na allegro można znaleźć takie grubsze dla powiek, które opadają naprawdę mocno. Ja polecam też z asianstore.pl, tam są cieńsze i mniej widoczne. Stosuję je od jakiegoś czasu. Nakleja się je na powiekę i od razu wygląda lepiej. Na początku możesz nie mieć w tym wprawy, ale z czasem nauczysz się przyklejać je tak, by nie były widoczne. Oczywiście nie namawiam na siłę, to Twój wybór. Mi jednak tasiemki bardzo pomagają. Nie rozciągają powiek, ale oczywiście należy je delikatnie naklejać i odklejać, nie ciągnąc za skórę. Z czasem zauważyłam, że nawet po odklejeniu tasiemek moje powieki wyglądają znacznie lepiej. To trochę jak aparat do zębów, zmienia kształt powiek, ale raczej nie na stałe. Myślę, że jest to świetne rozwiązanie na jakiś czas, sama też myślę o operacji w przyszłości, ale na razie mam ważniejsze wydatki. Oprócz tego polecam też ćwiczenia powiek. Czy wiesz, że wokół oczu też są mięśnie, które warto ćwiczyć? Poszukaj sobie w internecie. Na pewno znajdziesz coś po polsku, ale większość jest raczej po angielsku. Poszukaj sobie np. filmiki na youtube po hasłach: eylids exercise, droop eylid itp. Na koniec dodam jeszcze, że jestem niewiele starsza od Ciebie, a problem z powiekami mam co najmniej od gimnazjum. U mnie to genetyczne, być może u Ciebie też.

Gość gość
Ja miałam bardzo duży problem z opadającą powieką aż do czasu zabiegu. Najpierw byłam na poradzie u doktor Jędrys, która wykonała mi potem plastykę powiek. Po zabiegu znowu wyglądam jak kiedyś i mogę cieszyć się lepszym wyglądem. Super efekty!

Gość Halina

Ja robiłam zabieg plastyki powieki górnej ze względów estetycznyc. Moja skóra powiek bardzo była obwisła i nie ładnie to wygladało, dzięki zabiegowi wygladam dużo lepiej i młodziej. Mogę polecić bardzo dobrą klinikę gdzie wykonywałam zabieg Galena w Bielsko Białej https://klinikagalena.pl/

Gość meridda

Mnie opadająca powiekę zoperował dr Piotr Osuch, śmiało mogę polecić wspaniały chirurg plastyczny ale i klinika nowoczesna, super się mną tu zajęli