Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marcyska333

Odstawienie od piersi

Polecane posty

Niestety nie znalazłam podobnego tematu, więc założyłam nowy wątek. Chciałabym odstawić swoją 6 miesięczną córeczkę od piersi, niestety mała nie pije z butelki/niekapka. Przez 3 tygodnie po urodzeniu karmiona była butelką moim mlekiem, a teraz gryzie smoczek jakby nie potrafiła z niego pić. Jeśli chodzi o niekapek, to nie potrafi jeszcze zassać, nawet gdy jej się to uda, to nie kontynułuje picia. Kupiłam jej również kubek lovi 360 i potrafi wziać łyczka, ale nie napije się z tego. Czy macie może jakieś porady jak powinnam ją oduczyć picia tylko z piersi?

Gość mamamaolę
Próbowałaś na początek podawać łyżeczką? Widziałam ostatnio takie w kształcie samolocika albo innych figurek, które zachęcą do wzięcia do buźki :D Ale niektóre dzieci nie chcą w ogóle butelki i od razu przechodzą na kubeczki/ szklanki. Musisz mieć dużo cierpliwosci :) Moja córcia też długi czas chciała tylko cyca a potem nagle spodobał sie jej kubeczek 360, aventu, taki ładny z króliczkiem i powoli nauczyła się pić z takiego. Te kubeczki super pomagają w nauce normalnego picia. Teraz już pije bez pokrywki :)

Gość marcyska333
a w jakim wieku Twoja córeczka nauczyła się pić z kubka 360? Moja ma 5,5 miesiaca i wszystkie butelki przetestowane.

Gość mamamaolę
te butelki przypominające pierś matki też? one są inaczej robione niż zwykłe, inaczej się z nich ciągnie. Próbowałaś przystawiać do piersi i szybko podmieniać na buteleczkę? Moja nauczyła się z kubka jak miała niecałe 10 miesięcy.

Gość gość
Mojego odstawiłam najpierw w nocy dajac butle i mimo że ,,nie umiał pić,, w dzien to w nocy wypił. Więc potem w dzień podając pierś podmieniałam na butelke ,miał niecałe 5 miesięcy i sam już nie chciał z piersi bo z butelki łatwiej było