Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolitka2323

Zmiana miesiączki!!

Polecane posty

Gość Lolitka2323

Witam. Może nie jest to niepokojące, ale chciałabym zapytać Was, kobiety, czy któraś z Was też tak miała. Zawsze miałam obfite miesiączki i baaardzo bolesne. Od jakiegoś pól roku zaczęło się wszystko zmieniać. Miesiączki są coraz słabsze( nie to, że całkiem słabe, są takie normalne, ale słabsze niż kiedyś), to dodatkowo coraz mniej bolesne. Nadal muszę brać tabletki przeciwbólowe, ale ten ból nie jest już tak silny. A dziś trafiła mi się taka miesiączka, że wcale na razie nie boli. Zastanawiam się, czy taka ewolucja jest normalna, czy też nie. Dodam, że zawsze miesiączkowałam bardzo regularnie i to się nie zmieniło.

Gość gość23456
Może idź do lekarza??

Gość Lolitka2323
Przy kolejnej wizycie na pewno o to zapytam, ale chciałam wiedzieć, czy inne kobiety też tak mają lub miały.

Gość gość
mi lekarz powiedzial ze tak sie robi ich kobieta starsza.. poprostu z wiekiem miesiaczki sie zmniejszaja czasem moze to byc tez powiazane ze zmniejszeniem plodnosci ale nie zawsze zalezy od kobiety

Gość Lolitka2323
Nie wiem, czy to z tym wiekiem to może mnie dotyczyć bo mam 20 lat dopiero. Miesiączkuję od 14 roku życia.

Gość gość
a no to nie raczej ciebie nie dotyczy ja mam 33 lata

Gość Lolitka2323
No właśnie, dlatego wydaje mi się to trochę dziwnie. Zastanawiam się czy to nie może być coś z hormonami, bo tak samo od jakiegoś pół roku zauważyłam, że np. w połowie cyklu potrafią mnie boleć piersi, tak jak na okres tylko delikatniej.

Gość gość
może po prostu Ci się jeszcze normuje. w sumie układ hormonalny inaczej działa u nastolatek a inaczej u dorosłych kobiet. dla mnie większym powodem do zmartwień byłoby gdyby ze skąpych miesiączek nagle "zrobiły się" bardzo obfite

Gość Lolitka2323
Zgadzam się, że to by był na pewno większy problem. Natomiast wcześniej nie zwracałam na to uwagi, ale teraz zaczyna mnie to delikatnie martwić. Nie wiem, czy tylko ja tak mam, czy inne kobiety też.