Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yujk njoj

dajcie przepis na mielone

Polecane posty

Gość yujk njoj

jak je robicie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cebulka, bułka z wody, sól, pieprz, papryka słodka, mielone i obtaczam w bułce tartej, na patelni aż się lekko przyrumienią z jednej i drugiej i na 15 min do piekarnika na 180st. Cebulkę wcześniej przelewam wrzątkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jaaaaa69
Ja zawsze cebulkę podsmażam jak przestygnie dodaję ją do miesa reszta tak jak u koleżanki wyżej Ps co was tak przy piątku na mielone wzieło pól tematów dziś to Mielone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jajo ,pieprz ,sól rozmaryn i papryka ostra ,czasami troszkę wody gazowanej aby były pulchniejsze ,cebula podsmażona wymieszam obtaczam w bułce tartej smażę . Bułki namoczonej nie daje ,ale jak się zdecydujesz to można też w mleku namoczyć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mój przepis na mielone (tez wczoraj robilam!) : 1kg miesa mielonego z lopatki 2 cebule 2 bulki majeranek przyprawa do miesa mielonego 2 jajka bulka tarta Bulki wsadzam do mikrofali na 1 min tak by dnem nie dotykaly spodu, potem wykladam i czekam az bardziej stwardnieje, zamaczam w wodzie dociskając kubkiem by nie wyplynely na wierzch. Mieso mielone mieszam z przyprawami, wrzucam jajka, podsmazona cebulke. Mieszam wszystko, wkladam do lodowki pod przykryciem, by nie zasmiardlo wszystko mielonym :) Potem bulki juz namoczone wkladam w czysta scierke i wyciskam z nich wode, potem wrzucam bulki do miesa, mieszam. Na patelni rozgrzewam delikatnie olej, formuję z mielonego kulki i wkladam do bułki tartej, obtaczam lekko przyduszam by nie byly takei kulki i klade na patelnie. Wazne by pamietac by sie kotlety smazyly dluzej, a na malym ogniu, wtedy sie nie przypala i beda ladnie tez usmazone w srodku :) Mniam mniam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×