Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z 8 mcznym dzieckiem...

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny nie mam już siły... Mój syn ma 8,5 mca - jest bardzo ruchliwy, takie "żywe srebro" Do tego się przyzwyczaiłam ale mam kilka problemów. Jest na piersi - nie toleruje smoczków, butelek - nie da sobie podać mleka z żadnej butelki, nawet w środku nocy na śpiocha - budzi się i krzyk i dobiera się do bluzki. Do pewnego czasu ładnie jadł obiadki, kaszę - no właśnie do pewnego czasu - nagle nie chce nic innego poza piersią. Nie chce go zmuszać do jedzenia, żeby źle mu się nie kojarzyła pora posiłku, więc czekam aż zgłodnieje i próbuję mu wtedy podać coś do jedzenia, ale nie - jest krzyk, płacz, dobieranie się do bluzki, W ciągu dnia jak zje 50 ml innego posiłku niż mleko to sukces. Chcę odstawić go już od piersi i nie wiem co robić. Mieszkam z nadgorliwą teściową, która ciągle jak syn płacze przylatuje i mówi "daj mu cycka on potrzebuje bliskości" - po prostu szlag może trafić. Możecie mi cos doradzić...

Gość gość
Może wyczuwa nerwowość związaną z chęcią odstawienia od piersi i dlatego nie chce nic innego. Może to byc również taki etap, moja obecnie 10 mc córka jadła wszytko ładnie, a od paru dni pije tylko mleko (mm). Moj straszy syn mial 9 mcy kiedy odstawilam go od piersi i nie chciał pic z butelki. Mleko pil z niekapka;)