Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy inteligencja kobiety nie jest seksowna?

Polecane posty

Gość gość

U faceta najbardziej sexownym organem jest: mózg. U kobiety raczej nie. Dlaczego?

Gość gość
czy po rozmowie na kafe potrafisz oszacować inteligencję kobiety? Z góry zakładam że mnie za taką uznasz. Co wtedy się dzieje w Twojej głowie? Czy już wiszisz jak wyglądam?

Gość gość
u kobiety dupa

No i znowu sie spotykamy senor toledo jabys mnie wprowadził w kilku słowach w temat a wiem ze potrafisz byłbym wdzieczny bo nowy jestem i dopiero ucze sie waszego jezyka

Po rozmowie na kafe jestem w stanie ocenić atrakcyjność w rozmowie, a to jest związane m.in. z inteligencją. W głowie powstaje wtedy bardzo atrakcyjny obraz. Atrakcyjność to cały zbiór cech.

Tak jak po każdej rozmowie, myślę że potrafię rozpoznać jej inteligencję. To kwestia tego, czy do siebie pasujemy, czy odbieramy na tych samych falach, mamy ten sam dowcip, "odbijamy piłeczkę" i czy nie kończą się nam tematy do rozmów. Ale to nijak może mieć się do wyglądu kobiety. Mogę sobie wyobrazić jak ona wygląda, ale w rzeczywistości może wyglądać inaczej. Jedna rzecz tylko jest taka sama: uśmiech :)

Gość gość
No dobrze...I załóżmy, że to już jest jakiś zalążek:) Twojej wyobraźni:) Wy mężczyźni macie to do siebie, że bywacie bardzo bystrzy i rozmowa z wami przypomina chwilami szermierkę:P jednak...na żywo stajecie się niepostrzeżenie milczkami... Ale wracając do tematu. Wyobrażasz sobie kobietę. Już ją widzisz, przeważnie wiąże się to z Twoim wyobrażeniem ideału. Słowa to tylko słowa. Zróbmy test. Jak mnie sobie wyobrażasz. Robię badania socjologiczne - jakby coś:P

Gość gość
Ok. Ale mamy mało czasu:) Bo robię się senna. Ja mam zainicjować czy Ty. W jaki sposób poznajesz kobietę przez neta? Tak, żeby było krótko i zwięźle a żeby jak najwiecej informacji wyciągnąć?

Opisując Ciebie po kilku zdaniach opisałbym wyłącznie swoje wyobrażenie w oparciu o jakiś abstrakcyjny ideał, a ten jest zależny od kontekstu rozmowy i z pewnością nie jest jeden :-)

To nie jest tak, że mam jakiś schemat jak mam wyciągnąć informacje. Po prostu ze sobą rozmawiamy. Jeżeli rozmowa nam się klei, a kobieta NIE IDZIE SPAĆ, :P to wtedy już to wszystko płynie i przychodzi naturalnie. To nie jest jakiś konkurs, czy zawody. Czasem po kilku zdaniach okazuje się, że nie klei między nami. A czasem rozmowa trwa miesiącami :)

Gość gość
Czy gdybyś w takim razie:) spotkał się ze mną np. przy kawie...i wyglądałabym inaczej niż wyobrazałeś sobie to w każdej z tych opcji. Czy byś zmienił zdanie o mnie - czy może dostosowałbyś się:))) heh. Taka akomodacja. Ciekawi mnie bardzo jak faceci rozumują. Co dla nich jest ważne. Dla obiet jesteście zagadką. Ręczę za swoje wszystkie przyjaciółki, znajome bliższe i dalsze mamy i ciocie:P Baaaaaardzo mnie intryguje co wam mężczyznom chodzi po głowie. Jakie są wasze najgłębsze potrzeby. DLatego też weszłam na wątek : "zycie erotyczne" na temacie "życie uczuciowe" w 99% bywają kobiety i faceci, którzy, przyznajmy szczerze - nie radzą sobie w relacjach. Chociaż mądrzy, oczytani i inteligentni. Ale tam niczego się nie dowiem:D

Gość gość
Senor Toledo - co w takim razie o tej porze robisz na kafe na takim a nie innym wątku?:) Dlaczego? Ja wyjaśniłam skąd się tu wzięłam:))) Robię badania socjologiczne w ramach zainteresowań własnych choć jestem uznawana raczej za umysł ścisły:) Póki co nie zarzuciłeś żadnego tematu.!:)

Wszystko zależy od tego, do czego ma służyć ta znajomość. Jeżeli tylko do rozmów, to wygląd nie ma tu żadnego znaczenia. Jeżeli dobrze nam się rozmawiało nie wiedząc jak wyglądamy, to i dalej będziemy rozmawiać, na zasadzie: inaczej sobie Ciebie wyobrażałem :D. Inaczej ma się sprawa jeżeli to służy celom "matrymonialnym". Może wyobrażenie odbiegać od rzeczywistości, ale musi pasować wizualnie. A co nam chodzi po głowie? Powodzenia, może się dowiesz :D

Gość gość
E:) Ale wiesz, jesteś kobietą, nie? mogę przeczytać, czytałam nowszych, słyszałam też sporo. Ale:) czy na prawdę aż tak ważny jest seks? Nie przeczę, że i mnie pociągają faceci nie tyle jaki mają potencjał "gospodarczy" ile pod tym względem czy potrafią heh:)) rozerotyzować mnie, sprawić, że poczuję się jak 200% kobieta. Potrafią to nieliczni. Bardzo pewni siebie, trochę aroganncy, inteligentni i właśnie: bystrzy - najwyżej ceniona cecha u mężćzyzn przeze mnie. Z takim można i do piekła pójść i będziesz szczęśliwa

O tej porze pracuję i z nudów trochę tu przesiaduję. Nie zgadzam się z tezą, że inteligencja kobiety nie jest seksowna, dlatego zabrałem głos w tej dyskusji. A jestem również i na innych wątkach. Zrobiłaś słabe rozeznanie :D

Chowanie sie za badaniami socjologicznymi nie godne tak odwaznej kobiety:-) A senor Toledo jest tylko smakoszem zycia i naprawde z tego co widze lubi kobiety takimi jakie sa a to nie jest zbyt czeste. niestey nie moze byc dzisiaj tam gdzie by chciał byc bo jest mysliwym i musi do domu przynies upolowana zwierzyne zeby przezyc. z polskiego na nasze zarabiac kase musi:-) Ale umila sobie czas jak tylko moze lagodzac nieznosna lekkosc bytu;-)

Gość gość
Myślę, że dla facetów i kobiet, seksowna jest nie inteligencja, a błyskotliwość u płci przeciwnej :) No i za tym idzie pewność siebie, umiejętność odpowiedzi na każde pytanie, dystans do siebie, poczucie humoru, umiejetnosc wybrniecia z wielu krepujacych sytuacji-czyli np konkretnie i ladnie brzmiaca odpowiedz na kazde pytanie czy zlosliwe sugestie. No i opanowanie oczywiscie:) W zasadzie to moim zdaniem te wszystkie cechy skladaja sie na inteligencje! :P Chyba, że autorce tematu chodzi o inteligencje w zakresie znajomosci wszystkich dat historycznych, albo w czyms podobnym, odnoszacym sie do wiedzy na jakis temat. Hmm w zasadzie inteligencje mozna zdefiniowac roznie... Ale jestem przekonana, ze kujonka spedzajaca wolny czas wylacznie w towarzystwie materialow naukowych, nie przyprawi mezczyzny o erekcje :P

Gość gość
To było do tej wypowiedzi powyżej, co do Senora_toledo. Naprawdę sądzisz, że po to piszę na kafe, zeby znaleźć męża? Nie! :) heh. Słowa to tylko słowa. W życiu liczy się po 1. co robisz (nie to co piszesz czy sądzisz) 2. hm nie dokończę:)

Wilku, po kilku moich wypowiedziach bardzo dobrze mnie poznałeś. gość 1:30 trafiłaś w sedno. Reszta będzie już tylko zbędnym komentarzem :)

A czy ja powiedziałem, że szukasz tu męża? nie, wcale tak nie sądzę, aczkolwiek nie jest to niemożliwe. A co się liczy w punkcie 2? :D

Gość gość
Chyba powinnam przybrać pseudonim:)) bo dużo tu gości. INteligencja jest to bystrość:)))) moj ulubiona cecha. Jest to cięta riposta, nieoczywisty żart, miejętność kojarzenia i przede wszytskim przewidywania konsekwencji. Mężczyzna bystry - gwaranuje bezpieczenswo. Bystry mężczyzna wie jaką kobieę bierze, nie kieruje sięjedynie pociągiem:) bo wie:d więcej niż cała reszta przeciętna. MNie ciekawi tylko jedno, Jakie są głebokie potrzeby każdego mężczyzny. Bo kobiety takie mają i my kobiety wiemy o co chodzi. Jaką jedną jedyną cechę musi mieć kobieta marzeń. Jedną jedyna.

Gość Agatkakakakakakkakakakaks
Tutaj, w sieci kazdy moze byc inteligentny,glupi,albo jaki tylko chce. Jest czas na przemyslenie kazdego zdania i sformuowania go wedle potrzeby :) To czy ktos jest inteligentny czy glupi mozna stwierdzic wg mnie tylko podczas realnej rozmowy