Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból oraz pieczenie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od miesiąca mam problem, przy prowadzaniu penisa odczuwam ból.. później jest już ok. Jednak po stosunku (bez prezerwatywy, zażywam tabletki anty) ide do wc i odczuwam straszne pieczenie. 2tyg temu bylam u ginekologa przpisal mi tabletki dopochwowe (mowil ze mam zapalenie) oraz masc no i stosowalam te tabletki i pozniej zaczal mi sie okres.. wczoraj sie skonczyl i doszlo do zblizenia z chlopakiem (bylam mega zestresowana wiec bylam strasznie sucha i uzylismy zelu intymnego) no i ten sam problem przy wprowadzeniu odczulam bol, po stosunku tez mnie piekło ale nie az tak duzo jak tydzien wczesniej... no a dziś rano jak dotykam to boli mnie przy wejsciu do pochwy od strony o***tu... :( pomocy.. dopiero do ginekologa pójdę w poniedziałek...

Gość gość
Maść i tabletki dopochwowe miałam Clotrimazolum (tabletki 6szt)

Gość gość
Przy pigułkach często występuje problem suchości pochwy. Też miałam taki problem i u mnie sprawdził się hydrovag. Te globulki zawierają kwas hialuronowy, kwas mlekowy i glikogen, więc zarówno nawilżają jak i regenerują i chronią. Taki dopochwowy krem nawilżający i przeciwzmarszczkowy. Zrób 7-dniowa kurację tym preparatem i to powinno ci pomóc. Polecam też ciekawy artykuł www.kobiecosc.info/walka-z-suchoscia-trwa-przeglad-narzedzi/

Gość gość
Widocznie nie doleczyłaś infekcji, koniecznie udaj się do lekarza, pamiętaj aby po leczeniu zastosować probiotyk np. dopochwowy lactovaginal, odbuduje on mikroflorę dzięki czemu unikniesz ponownej infekcji. Przy tabletkach antykoncepcyjnych stosuj probiotyki profilaktycznie.

Gość Migea
Spróbuj zastosowac provag żel, u mnie on sie sprawdziła, zwłaszcza po stosunku, kiedy tak jak mówisz, czasem piecze. Działa nawilżająco więc możesz go zastosować również przed zbliżeniem. Poza tym chroni przed infekcjami, mnie sie one czesto zdarzały własnie od tych otarc po stosunku.

Gość SpecDsProbiotyków
Być może poprzez słabe nawilżenie dochodzi do uszkodzenia wrażliwej śluzówki i stąd ból i pieczenie po stosunku. Możliwe też że nie doleczyłaś infekcji.Dodatkowo sperma ma odczyn zasadowy więc przy zbliżeniu bez prezerwatywy zaburza ph pochwy, stąd nasilone objawy zaraz po stosunku.Radzę wrócić do lekarza po ponowne leczenie, po leczeniu stosować probiotyk ginekologiczny/polecam dopochwowo invag/ oraz żel z kwasem mlekowym.Na czas leczenia proszę nie współżyć a jeśli już koniecznie w prezerwatywie.Po więcej informacji na temat zdroiw intymnego zapraszam na invag.pl oraz provag.pl.