Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak utrzymać się z dzieckiem za 600 zł miesięcznie.

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o jedzenie. Ja nie jem dużo, ale nie chcę też kupować sopockiej dziecku. Na ten miesiącv zostanie nam właśnie 600 zł. Wcześniej wydawałam około 1000. Dziecko jada wszystko, ma 2 lata.

Gość gość
A co jest k***a złego w sopockiej ,rozumie jak byś musiała żreć mortadele .

Gość gość
a gdzie tatus dziecka ?

Gość gość
a gdzie tatus dziecka ?

Gość gość
w sopockiej "zła" jest chyba cena :) Bo to najdroższa wędlina :)

Gość gość
Nie wiem jak u was wyglada sopocka, ale u nas to jeden naszprycowany syf... Temat nie byl o tatusiu dziecka, to akurat w tej sytuacji nieistotne.

Gość gość
No jak nie istotne? Ty stajesz na rzeęsach żeby wykarmić dziecko, a ojciec się nie poczuwa ? Ja bym sobie nie poradziła za 600 zł na tydzień. Rób zupy na 3/4 dni to zawsze na trochę będzie. Chleb, wędlina i ser i chyba zero przyjemności.

Gość gość
600zl na samo jedzenie to malo??? To co Wy zrecie?

Gość gość
20 zl dziennie? Przy dziecku w okresie rozwoju? Na 5 posilkow dziennie? Nie mowie ze trzeba żyć jak burzuj ale 20 zl dziennie?

Gość gość
Dzieki. No wlasnie mnie to przeraza. Obiad to min 15 zl, a gdzie jeszcze owoce, jakis jogurt, sniadanie, kolacja...

Gość gość
Przeciez ludzie maja 2tys dochodu sa 4 osobowe rodziny, oplaty, chemia ciuchy i na jedzenie starcza

Gość gość
Ale 600 zł na cały miesiąc to jest malutko. Nie daj boże wyskoczy jakaś choroba i co ? Za co kupi leki? Dlatego powinno się mieć zawsze odłożone jakieś pieniądze nawet głupie 300 zł w tej sytuacji by autorce bardzo pomogło. Ja zawsze mam odłożone i zawsze mam od kogo pożyczyć w razie czego i wcale się tego nie krępuje bo oddaje. Sama mam około 3300 zł na miesiąc i czasem ciężko jest wiązać konieć z końcem chociaż samych opłat mamy 1000 zł.

Gość gość
śniadanie musli z mlekiem / jogurtem Drugie śniadanie chleb razowy z twarożkiem plus jakieś warzywa np sałata i pomidor / koktajl truskawkowy Obiad warzywa na patelnię z makaronem mozesz raz w tygogodniu dodać np tuńczyka w oleju Zupa jarzynowa Podwieczorek jogurt/ jajecznica kolacja chlebek z warzywami / tosty z serem i warzywami Zdrowe jedzenie dla Ciebie i maluszka ;-) wychodzi ok 150-200 zł tygodniowo :-)

Gość gość
Ciekawe czy 2 latek chciałby jeść codziennie to samo WĄTPIE.

Gość gość
przy okazji Ty masz ładna figurę a maluszek rośnie zdrowo ;-) pozdrawiam ;-)

Gość gość
Ja też :-) podałam tylko przykład. Zamiast makaronu moda być ziemniaczki, ryz, zamiast tuńczyka kawałek piersi, zamiast jarzynowej rosół, pomidorowa no zamienników jest mnóstwo a praktycznie z tych samych produktów. z warzyw najlepiej układać na kanapkach jakies minki , zwierzątka itp :)

Gość gość
Autorka pisze ze na jedzenie ma 600zl nie na wszystko. Dajemy jej pomysly na posilki ale ona chyba kase od nas chce :)

Gość gość
Haha, a skad taki wniosek, ze chce od kogokolwiek kase? To forum jest conajmniej dziwne. Pytania o meza, gdy temat jest inny, teraz jeszcze jakies wtracenia o wyludzaniu, no masakra.