Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymaz z gardła, nosa, non stop katar i kaszel u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Niestety muszę szukać informacji w Internecie nt. wymazów, od lekarza dowiedziałam się jedynie - po co, nie ma takiej potrzeby. Dwuletnie dziecko cały czas ma katar i kaszel, syropy, antybiotyk i tak w kółko od kilkunastu miesięcy, chciałabym zrobić wymazy prywatnie, wiem, że trzeba zrobić wymaz na czczo natomiast chciałabym się Was zapytać czy mogę zrobić wymaz gdy dziecko przyjmuje syrop przeciwkaszlowy, przy antybiotyku nie ma to sensu - to akurat wiem ale co gdy podawane są syropy przeciwkaszlowe. Do alergologa dziecko już zapisałam.

Gość gość
możesz zrobić śmiało .

Gość gość
U nas to samo, kaszel i katar non stop z krótkimi przerwami. Najwięcej kaszle jak śpi. Osłuchowo czysty. Nawet wziewy z pulmicortu nie pomogły. Dziś ide na kontrole i zobaczymy. Chce zrobić wymaz z gardełka i badanie kału, żeby sprawdzić wszystkie możliwe źródła. Myślę o zmianie lekarza ale obawiam się że znowu się zacznie od syropków przeciwkaszlowych które nic nie dają.

Gość werrraaa
u mnie się poprawiło jak został wycięty migdałek - jak ręką odjąć, wcześniej to co u Was. A z syropów na kaszel fenspogal czasami pozwolił na uniknięcie antybiotyków. Inhalacje tez trochę łagodziły.

Gość WerrraaaH
u mnie się poprawiło jak został wycięty migdałek - jak ręką odjąć, wcześniej to co u Was. A z syropów na kaszel fenspogal czasami pozwolił na uniknięcie antybiotyków. Inhalacje tez trochę łagodziły.