Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MajaGawronska

Pierwszy poród

Polecane posty

Jestem w 8 miesiącu ciąży i coraz częściej myślę o porodzie. Ile rodziłyście po raz pierwszy? Czy to bardzo boli? Jakie są oznaki, że się zaczyna?

Gość gość
Lepiej nie wypowiem się na temat mojego pierwszego porodu, nie chcę cię straszyć. Każda kobieta jest inna, inaczej ten poród może się odbywać. Zależy też od wielkości maluszka ,rozciągliwości,a nawet od lekarza odbierającego, położnej, czy szpitala w jakim rodzisz. Jestem mamą dwojga chłopców i choć każdy poród różnił się diametralnie, to nic nie jest w stanie zastąpić tych chwil kiedy przytulasz po raz pierwszy SWOJE maleństwo. O tym momencie warto myśleć, jak będzie Ci ciężko.

Gość gość
nie ma co rozmyślać - jak się zacznie będziesz wiedziała. jedne kobiety rodzą 30 minut inne 13 godzin. uwierz mi, że jak już rodzisz to czas leci - mi zleciało wszystko bardzo szybko. myslalam ze zdecydowanie minelo mniej czasu i jak spojrzalam na zegarek to sie zdziwilam. Pani powyzej ma racje - tulenie tego maleństwa - bezcenne :)

Gość gość
O tak tulenie bezcenne. Ja rodziłam 6h w męczarniach bo znieczulenie nie zadziałało, przy skurczach partych zawieźli mnie na cc i w tamtym momencie nic lepszego nie mogło się mi przydarzyć. Kolejne dziecko tylko i wyłącznie poród cc. Nie zamierzam robić z siebie męczennicy :) U mnie nie zaczęło się niczym w 42 tygodniu dostałam oxy i poszło. Pozdrawiam

Ja mialam wywolywany bo bylam w 42 tygodniu. Dali mi tabletke i czekalam. Tak przez noc i caly nastepny dzien. Nic nie szlo do przodu. Dopiero z piatku na sobote przy 5 tabletce cos sie ruszylo. Skurcze zaczely sie nad ranem w sobote i w poludnie mialam swoje malenstwo przy sobie. 5500 kg i 59 cm. Porod wspominam super. Szpital i opieka na 5. Zaznaczam ze rodzilam za granica. Teraz moj synek ma prawie 4 miesiace. Wazy 7700kg i ma 69cm. ;-)

Gość gość
Idzie sobie chrześcijanin przez dżunglę, widzi lwa. Zaczyna się modlić: - Boże spraw aby ten lew miał chrześcijańskie zamiary! A lew: - Boże pobłogosław ten posiłek!