Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam juz siły!

Polecane posty

Gość gość

Od 3 miesiecy bujam sie po lekarzach z kolanem i stopa, wydalam juz ponad 600 zl na badania, wizyty, fizjo i dupa dupa dupa. Nikt nic kuzwa nie wie co mi jest, a ja ledwo chodze. Jeden lekarz mowi to, drugi tamto. Wez tu badz madry czlowieku, przeczytalam chyba caly internet na ten temat i nic. Musialam sie pozalic, bo juz trace cierpliwosc, niewiem kiedy to sie wreszcie skonczy!

Gość gość
a możesz napisać co się dzieje z tym kolanem i stopą?

Gość gość
co sie dzieje, stopa mnie boli przy chodzeniu, tymbardziej bieganiu, niemilosiernie, pod palcami. jeden lekarz powiedzial ze to moze byc nerwiak, drugi ze to przez plaskostopie, na rtg nic nei widac, na usg (robione dwa razy w dwoch roznych gab.) tez nic nei widac, nosze wkladki to jest troche lepiej, ale bez szalu. kolano ta sama noga jest jakies dziwne, niby luzne, miesien ciagle trzyma rzepke , musze zwracac uwage zeby puscil, nie ma bolu, ale okropny dyskomfort, jakby brak stabbilnosci, nad rzepka jest obrzek, taka fałda, przy drugiej nodze tego nie ma. i tak samo na rtg wszystko ok, na usg jeden lekarz stwierdzil chondropatie, co jest bledna diagnoza (wyslal na fizjo co nic nei dalo), na drugim usg drugi lekarz wykluczyl chondropatie i powiedzial ze wszystko jest w normie i zebym przeswietlila kregoslup bo to mze byc powod kolana. pozostaje mi rezonans, ktory jest cholernie drogi i niewiem czy cokolwiek wykryje. za tydzien ide znowu do ortopedy i co do stopy to mam takie przeczucie ze to mzoe byc ten nerwiak mortona, i po prostu niech mi wstrzyknie blokade, bo zwariuje. a z kolanem to nie mam pojecia.

Gość gość
no i takie gdybanie, a to moze wiezadlo, to rezonans, a moze od kregoslupa to znowu rtg. nie dosc ze juz sie naswietlilam, bo mam 6 zdjec tych kolan i stop, to znowu? nie mowie juz o pieniadzach bo wszystko robie prywatnie i lekko 100 za jednym razem wydam. masakra jakas. na nfz nawet nie probuje, bo raz ze to potrwa 10 razy dluzej, dwa trzeba sie zwalniac z pracy w ciagu dnia i kij wie ile czasu to zajmie. mam juz dosyc.

Gość gość
hmmmm, faktycznie ciężka sprawa , skoro nic takiego nie wychodzi w badaniach .... ja miałam podobnie , tyle ze z palcami prawej ręki , w badaniach było wszystko ok a ja płakałam z bólu , nie mogłam zacisnąć palców w pięść , po nocy potrzebowałam co najmniej godziny zeby je rozruszać , rehabilitacja tez nie pomogła. dopiero któryś z kolejnych lekarzy wpadł na pomysł zeby mi dokładnie przebadać kręgoslup szyjny , no i się okazało ze zmiany zwyrodnieniowe które się pojawiły w tym odcinku kręgosłupa powodują problemy z dłonią i palcami. i dopiero zabiegi reh. na ten odcinek kregoslupa przyniosly mi ulga i palce przestały mnie tak bardzo boleć. ale niestety wyleczyc tego się juz nie da , problem będzie wracać. także może faktycznie zbadaj sobie kręgosłup bo moze jakieś zmiany w kręgosłupie sa przyczyną twoich dolegliwości. nie wiem skąd jesteś, ale gdybyś miał niedaleko do łodzi , to w tym mieście jest dobry specjalista od kolan , ortopeda prof. Dariusz Witoński , polecam.

Gość gość
jestem z trojmiasta niestety. wiesz jak bylam na fizjo, to przy okazji wzielam dwa masaze lecznicze z terapia manualna kregoslupa, bo pracuje w wymuszonych pozycjach i czasem mi dokucza, no wiec terapeuta jak zobaczyl to od razu stwierdzil ze to i tamto itepe, no i mi "ponastawial" jakby naprostowal co nieco, po tych masazach dwoch lepiej. faktycznie to moze byc cos z kregoslupem w odcinku ledzwiowym, co powoduje neistabilnosc kolana? niewiem, no moze, ale mi sie wydaje ze to przez stope, bo ona boli dluzej, a niedawno doszlo kolano w tej samej nodze. zapytam ortopedy w srode.