Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

leczenie grzybicy pochwy

Polecane posty

Gość gość

witam, dostałam od lekarza receptę na leczenie grzybicy pochwy na Fluconazole i Clotrimazolum. Do tego zalecił mi jeszcze stosowanie probiotyków, ale w sumie nie dopytałam jak,a w aptece pytają czy doustne czy dopochwowe... Stosowałyście taki zestaw na grzybicę?? pomógł???

Gość gość
Ja po leczeniu przeciwgrzybiczym zawsze stosuję dopochwowo lactovaginal przez 7 dni, 3 pozostałe globulki aplikuje po miesiączce aby odbudować mikroflorę pochwy. Wolę dopochwowe probiotyki, bo działają szybko i precyzyjnie w miejscu podania. Już po zaledwie jednej globulce zaczynają kolonizować pochwę, więc nie trzeba czekać długo na efekty. Stosuje lactovaginal bo jest znany od lat, zawiera żywa szczepy, jest skuteczny i bezpieczny. Polecam ciekawy artykuł na temat probiotyków ginekologicznych www.kobiecosc.info/probiotyki-doustnie-dopochwowo/

Gość SpecDsProbiotyków
Witam, probiotyki doustne chronią też układ pokarmowy, natomiast probiotyki dopochwowe działają szybciej w miejscu podania.Na ogół można przyjąć że przy leczeniu antybiotykiem doustnym stosujemy probiotyki doustne, przy dopochwowym-probiotyki dopochwowe. Jednak w sytuacji leczenia grzybicy której towarzyszą objawy swędzenia, pieczenia, zaczerwienienia zalecam invag dopochwowo przez tydzień. Można go stosować z tabletkami Fuloconazolum jak i kremem Clotrimazolum.

Gość margo 5
Ja po leczeniu grzybicy stosuje raczej probiotyki dopochwowe, bo działaja szybciej. A z tego co mi gin tłumaczył to po wyjałowieniu flory lekami te "dobre" bakterie namnażają sie dość powoli i długo, złe bakterie, jak to zło szerzy się szybko. Dlatego zakładam Lactovaginal, by szybko zasiedlic florę Lactobacillusami nie dając szansy bakteriom chorobotwórczym.

Gość Zimini0
Zdecydowanie należy łykać probiotyk przy leczeniu infekcji intymnych, żeby szybciej dojść do zdrowia i żeby infekcja nie nawróciła. Ja stosuję zawsze lacibios femina podczas leczenia i później miesiąc po. Teraz również zaczęłam go łykać dla ochrony przed infekcjami dróg rodnych na wakacjach.

Gość nasturcja29
probiotyków ginekologicznych jest wiele na rynku, w aptece dostaniesz je bez recepty, ja brałam provag i smarowałam się provag żelem, taki zestaw dobrze się uzupełnia, tego typu środków jest teraz dużo