Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

leczenie grzybicy pochwy

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

witam, dosta艂am od lekarza recept臋 na leczenie grzybicy pochwy na Fluconazole i Clotrimazolum. Do tego zaleci艂 mi jeszcze stosowanie probiotyk贸w, ale w sumie nie dopyta艂am jak,a w aptece pytaj膮 czy doustne czy dopochwowe... Stosowa艂y艣cie taki zestaw na grzybic臋?? pom贸g艂???

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Ja po leczeniu przeciwgrzybiczym zawsze stosuj臋 dopochwowo lactovaginal przez 7 dni, 3 pozosta艂e globulki aplikuje po miesi膮czce aby odbudowa膰 mikroflor臋 pochwy. Wol臋 dopochwowe probiotyki, bo dzia艂aj膮 szybko i precyzyjnie w miejscu podania. Ju偶 po zaledwie jednej globulce zaczynaj膮 kolonizowa膰 pochw臋, wi臋c nie trzeba czeka膰 d艂ugo na efekty. Stosuje lactovaginal bo jest znany od lat, zawiera 偶ywa szczepy, jest skuteczny i bezpieczny. Polecam ciekawy artyku艂 na temat probiotyk贸w ginekologicznych www.kobiecosc.info/probiotyki-doustnie-dopochwowo/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SpecDsProbiotyk贸w
Witam, probiotyki doustne chroni膮 te偶 uk艂ad pokarmowy, natomiast probiotyki dopochwowe dzia艂aj膮 szybciej w miejscu podania.Na og贸艂 mo偶na przyj膮膰 偶e przy leczeniu antybiotykiem doustnym stosujemy probiotyki doustne, przy dopochwowym-probiotyki dopochwowe. Jednak w sytuacji leczenia grzybicy kt贸rej towarzysz膮 objawy sw臋dzenia, pieczenia, zaczerwienienia zalecam invag dopochwowo przez tydzie艅. Mo偶na go stosowa膰 z tabletkami Fuloconazolum jak i kremem Clotrimazolum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 margo 5
Ja po leczeniu grzybicy stosuje raczej probiotyki dopochwowe, bo dzia艂aja szybciej. A z tego co mi gin t艂umaczy艂 to po wyja艂owieniu flory lekami te "dobre" bakterie namna偶aj膮 sie do艣膰 powoli i d艂ugo, z艂e bakterie, jak to z艂o szerzy si臋 szybko. Dlatego zak艂adam Lactovaginal, by szybko zasiedlic flor臋 Lactobacillusami nie daj膮c szansy bakteriom chorobotw贸rczym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zimini0
Zdecydowanie nale偶y 艂yka膰 probiotyk przy leczeniu infekcji intymnych, 偶eby szybciej doj艣膰 do zdrowia i 偶eby infekcja nie nawr贸ci艂a. Ja stosuj臋 zawsze lacibios femina podczas leczenia i p贸藕niej miesi膮c po. Teraz r贸wnie偶 zacz臋艂am go 艂yka膰 dla ochrony przed infekcjami dr贸g rodnych na wakacjach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nasturcja29
probiotyk贸w ginekologicznych jest wiele na rynku, w aptece dostaniesz je bez recepty, ja bra艂am provag i smarowa艂am si臋 provag 偶elem, taki zestaw dobrze si臋 uzupe艂nia, tego typu 艣rodk贸w jest teraz du偶o

Udost臋pnij ten post