Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wychodze z petli

Pętla kredytowa.

Polecane posty

Gość Wychodze z petli

Witam, wpadlaw w petle kredytowa. Z miesiaca na miesiac na zycie zostawalo nam coraz mniej, az w koncu przestalo wystarczac i zaczely sie dlugi. Na razie "tylko" ok. 600zl, ale drze, ze zamiast malec, dlug bedzie rosnac. Ciagle siedze z kalkulatorem i analizuje nasze dochody i szczerze mowiac, nie wiem, jak do tego doszlo. Naczytalam sie w internecie i wychodzeniu z petli i juz wiem - zadnego wiecej kredytu. Chociaz kusilo, bo splacilabym zaleglosci i 5-6 miesiecy pozyla spokojnie, ale potem dlug bylby wiekszy, bo dochodzi nowa rata. Dwie pozyczki koncza nam sie w przyszlym roku, wiec jestem pelna nadziei, ze jakos to bedzie, ale zwiazany z tym stres jest ogromny i nie do odparcia. Czy jest ktos, komu sie udalo pokonac spirale kredytowa lub wlasnie to robi i doda otuchy, ze naprawde sie da?

Gość mateo_romanteo28
mój znajomy wpadł w takie coś miał 2 kredyty i 3 karty do spłacenia łącznie jakieś 30 tyś, wkońcu poszedł do banku i wziął kredyt w aliorze z gwarancją najniższej raty i wkońcu dostał na spłatę wszystkiego chyba udało mu się na 7% wziąć ten kredyt, ale długo sie o niego bił i teraz daje rade ten jeden kredyt jakoś spłacać.

Gość Wychodze z petli
Tez juz o tym myslalam, tylko zwlekam, bo to taka nasza ostatnia furtka i znacznie wydluzatsie okres splaty. Zobacze, jak bedzie dalej i w ostatecznosci sie zdecyduje.

Gość gość
Najlepiej tutaj konsolidować, jesli masz BIK to jakaś duża pożyczka pozabankowa, prywatna. Tutaj masz kilka doradztw http://www.pozyczki-bez-bik.pl/ - bez BIK, sprawdź może CI się przyda

Gość gość
nie pisze o banku,tylko o petli w chwilowkach. Sasiadce zabraklo gotowki przed wyplata,poszla do jednej z nich. pozyczyla w kwietniu 200 zl splata byla za miesiac.Nie splacila calosci tylko odsetki,co miesiac ponaglenia telefoniczne,bala sie wizyty w domu reakcji rodziny dobierala nastepna w innym parabanku.W sumie dopiero w grudniu gdy miala wieksza gotowke splacila wszystko.Zyla tylko myslac skad wezmie pieniadze na odsetki ,zapozyczajac sie w parabankch.

Gość magdajd
Z tego co czytałam na to nie warto brać kredytów w parabankach .Przecież takie łatwe pożyczki wciągają ludzi i przez swoją nieświadomość mają ogromne problemy ze spłatą . Jak potrzebujesz pieniędzy to zerknij na http://www.comperia.pl/kredyty tam zorientujesz się który bank posiada dobra ofertę ,jaką będziesz miał wysokość raty , i na pewno nie popadniesz w pętlę kredytowa .

Gość gość
jak chcesz wyjść z pętli kredytowej to nie bierz kolejnych chwilówek czy pożyczek z parabanków. Postaraj się przełączyc na tryb oszczędzania, zrób rachunek wydatków domowych, sprawdzić budżet i określ czy gdzieś możesz zaoszczędzić, czy jest coś co nie jest ci niezbędne do życia i nie musisz tego teraz kupić. Spirale kredytową można pokonać trzeba tylko wiedzieć jak. Więcej informacji na temat jak wyjść z długów w tym artykule: http://www.naszedlugi.pl/poradnik/jak-wyjsc-z-dlugow/

Gość gość
jeśli interesuje cię pożyczka od osoby prywatnej wejdz na szybkigrosz.pl tam możesz znaleźć inwestora który ci takiej pożyczki udzieli

Gość gość
i z takich problemów można wyjść wnioskuj na szybkigrosz .pl tam pożyczki dostają osoby z zadłużeniem

Gość gość
najtańszym wyjściem jest pętla ze sznura od bielizny

Gość gość
osoby z zadłużeniem mogą się starać o prywatną pożyczkę mogą taką dostać na szybkigrosz.pl firma pośredniczy w udzielaniu prywatnych pożyczek

Gość gość
wszystkim w beznadziei wyjscia z dlugów, napiszcie tutaj: http://stowarzyszenieoz.manifo.com/ myslalam ze juz nigdy nikt mi nie pomoze.bo wszedzie wolaja pieniedzy.tu odnalazlam spokoj, ludzi, ktorzy sobie wzajemnie pomagaja.jestem wdzieczna im wszystkim.bo bez nich juz tu by mnie nie bylo.takze nie traccie nadziei..opiszcie swoje dlugi, problemy.

Gość Tadusz03
ostrzegam przed serwisem szybkigrosz , jest t szybka droga do utraty mienia. Bo dają pożyczki pod zastaw, na warunkach skrajnie niekorzystnych dla osoby biorącej pożyczkę. Potem jest ogromny stres związany z nękaniem i wizytami karków, którzy straszą , ze niby mają prawo przyjeżdżać bo w umowie tak było napisane. Nie mają takiego prawa, ale stres jest ogromny. takie sprawy kończą się przywłaszczeniem mienia typu samochód , laptop, a nawet jedna osoba zgłaszała mi , że chcą jej zabrać dom, który był zastawem dla pożyczki 5 tyś zł. OSTRZEGAM PRZED SZYBKIGROSZ i innymi serwisami co niby dają pożyczki bez BIK .

Gość Tadusz03
cytuję ,,Akcja ta jest również częścią kampanii edukacyjnej „Nasze Długi”, której organizatorem jest Grupa KRUK.'' jedna z osób podała link do poradnika naszedlugi.pl jak widać z przytoczonego fragmentu jest prowadzony przez przestępców z KRUKA , omijajcie tą stronę szerokim łukiem. ostrzegam przed konsekwencją stosowania ich porad. w opis prawidłowych zachowań takich jak szukanie oszczędności, wpisane jest kilka pułapek, na które łapią nieświadome osoby. oczywiście zastraszone przez ich windykację. KRUK sugeruje swoim ofiarom że jest wierzycielem, więc stosowanie się do podanych porad w poradniku naszedlugi prowadzi do katastrofalnych skutków. skąd to wiem bo do mnie zgłaszaja się osoby oszukane prze KRUKA . ostrzegam wszystkich , do których Kruk wysyła zawiadomienia o rzekomej cesji długu. KRUK NIGDY NIE KUPIŁ DŁUGU. więc nie dajcie się zastraszyć czy też omamić, że kupili bo oni mają kopię umowy jakieś dawnej pożyczki. Każde wezwanie przesłane z Kruka od razu zgłaszać na Policję. Kruk nigdy nie kupił długu !!! http://stowarzyszenieoz.manifo.com/wazne-artykuly na tej podstronie są linki do artykułów , także o KRUKU .

Gość gość
Moi znajomi wzięli kredyt na dom, nie wiem ile ale chyba dosyc spory, zaczeli splacac a tu po wzroscie franka w ltorym wzięli ten kredyt bank dowalil im jeszcze kwote 80 tys złotych, masakra i tak bedzie nadal ze wzrostem beda im dorzucac,

Gość weer
Długo nie mogłem się przekonać czy to działa, ale ostatecznie nie miałem wyjścia. Napisałem do jednej z firm, która ogłasza upadłość konsumencką w Anglii, byli to ECPU – www.ecpu.pl. Prawnicy z doświadczeniem i dużą wiedzą, polecam.

Gość gość
Ja też nieźle sobie żyję ze strzyżenia baranów. Komu pożyczkę? Komuuu? A może kredycik konsolidacyjny? Prawie nie trzeba spłacać :D

Gość gość
Szanowni Państwo, myślę, że jesteśmy w stanie rozwiązać problem osób, które mają kłopoty z BIKIEM. Posiadamy profesjonalną kadrę. Nie obiecujemy złotych gór, tylko spełniamy realia takie, jakie są naprawdę. Ustawa jasno mówi, kiedy taki BIK można wyczyścić. Zapraszamy serdecznie tutaj, gdyż naprawdę warto, a niezobowiązująca rozmowa telefoniczna, na pewno nie zaszkodzi. http://czyszczeniebiku.pl/ Pozdrawiamy, zespół czyszczeniebiku.pl

Gość stouz01
odp. @ czyszczenie BIGu sprecyzujcie co macie na myśli mówiąc ustawa ? Ja takiej nie znam która ma zapisy o firmie czyszczącej . Oraz co znaczy, że nie obiecujecie złotych gór ? Bo ja rozumiem, że czyszczenie wszystkich negatywnych wpisów ma sens odpłatnego zlecenia - charytatywnie to robicie? 99% zainteresowanych takim wyczyszczeniem ma kilka lub dużo więcej długów z którymi zalega . Czy im proponujecie konsolidację ? Stać nas na tą konsolidację? Nie mieszajcie w głowach poszkodowanym przez chciwość Banków i parabanków stouz01

Gość ujjartt
Ja akurat miałem biznes, który niestety nie wyszedł i się nazbierało długów na kilkaset tysięcy. Wszystko umorzone – dzięki upadłość w Anglii. Całą obsługą procesu o bankructwo w moim imieniu zajęła się kancelaria ECPU z serwisu www.ecpu.pl. Mogę polecić, cały czas utrzymywali ze mną kontakt, miałem informację zwrotną na bieżąco.

Gość gość
Mi się udało w końcu wyjść. Firma Profi Credit pomogła. Miałam sporo czasu żeby im oddać więc udało się zapłacić poprzednie długi. W końcu mogę odetchnąć.

Gość Tadusz03
odpowiedź na wpis użytkowniczki Muska cytuję ,, Upadłość konsumencka pozwala dłużnikowi który oświadczy przed sądem że nie jest w stanie spłacać swoich zobowiązań uwolnienie się od długów i startu od nowa. " to jest fragment z reklamowanej strony pokonajdług . To jest wprowadzanie ludzi biednych w błąd. za usługę przygotowania wniosku i jego wysłanie do Sądu pobierane są ogromne kwoty , więc zdesperowana osoba jeszcze bardziej się zadłuży. bardzo duża część wniosków zostanie przez Sad odrzucona przez Sąd. Czyli masz kolejne długi powstałe w związku z kombinowaniem kasy dla prawnika. I UWAGA PRZY WNIOSKOWANIU O UPADŁOŚĆ KONSUMENCKĄ UZNAJESZ WSZYSTKIE DŁUGI W TAKIEJ WYSOKOŚCI JAKĄ CI RZEKOMI WIERZYCIELE ZAŚPIEWAJĄ !!! CZYLI JAK WZYWA CIĘ DO ZAPŁATY KRUK W IMIENIU PROKURY , BEST , KREDYT INKASO , TO TY MUSISZ MIEĆ POTWIERDZENIE OD TYCH PODMIOTÓW ILE U NICH MASZ RZEKOMEGO DŁUGU I ZAŁĄCZYĆ TO DO WNIOSKU O UPADŁOŚĆ . PRZECIEŻ CI ZŁODZIEJE NIGDY NIE POTRAFIĄ UDOWODNIĆ NABYCIA DŁUGU !!! UWAGA NR 2 GDY UZNASZ TE WSZYSTKIE PSEUDO DŁUGI W WYSOKOŚCI JAKĄ SOBIE WYMYŚLILI , A SĄD ODDALI WNIOSEK , TO UZNANIE DŁUGÓW JEST ZAKLEPANE I COFNĄĆ SIĘ TEGO NIE DA. forumowiczkę bardzo proszę aby nie wprowadzała ludzi w błąd , wiele osób mających przede wszystkim na pieńku z Krukami , Bestem itp. są przemęczone i najchętniej ogłosiły by upadłość, ale za jaką cenę ? bo nie jest prawdą, że pozbywasz się długów w momencie ogłoszenia upadłości. ustawa ie przewiduje rozróżnienia na długi udowodnione i długi , którym zaprzeczamy. jest nakazane by wszystkie zobowiązania o jakie nas ścigają wykazać. To jest pułapka dla osób, które padły ofiarą złodziei z funduszów podobno kupujących długi. najgorsze co może nas spotkać to uznanie długu, który wcale nie kupili.

Gość itikss
Potrafią rozmawiać z wierzycielami prawnicy z Lexa – http://kancelarialexa.pl. Ich polecam. Ja totalnie nie wiedziałem jak prowadzić rozmowy z bankiem w sprawie mojego zadłużenia na hipotece, a oni załatwili temat raz dwa. Raty są teraz dużo bardziej przyjazne w spłacie, a wcześniej to sprawa wisiała na włosku i już z tego co wiem moje mieszkanie miało pójść na egzekucję komorniczą.

Gość Tadusz03
Proszę nie wprowadzać w błąd co do firmy Lexa , cytuję : ,, WINDYKACJE WSZELKICH NALEŻNOŚCI (nasza specjalizacja) skuteczność od 10 lat, poparta doświadczeniem i realizowaną specjalizacją – wieloletnia skuteczna praktyka także najtrudniejsze sprawy " . Skoro to jest firma działająca w branży windykacyjnej to nie reklamuj , że pomaga zadłużonym . podobne połączenie usług nie do pogodzenia ma e-mediator . I co niszczy swoich klientów działając na zlecenie banków i firm pożyczkowych .

Gość gość
Trzeba koniecznie oszacować majątek w porównaniu do zadłużenia. Korzystam całe życie z kredytów krótkoterminowych, ale w pewnym okresie mocno zachorowałem i na dodatek w pracy zabrali mi 30% pensji. W sprawie restrukturyzacji zadłużenia konsultowałem się z wrocławską fundacją Quo Vadis. Przede wszystkim doradca reprezentował mnie przy negocjacjach z wierzycielami. Nie miałem szans na ogłoszenie upadłości konsumenckiej, ale skorzystałem z przekształcenia umów po wnikliwej analizie prawnej. Można się dogadać pod warunkiem, że masz profesjonalistów za sobą.

Gość gość
Pomocni sa doradcy z różnych firm ktore specjalizują sie w chwilowkach , warto skorzystac z ich pomocy , zostawiasz kontakt oddzwaniaja opisujesz problem i razem walczycie , zazwyczaj jest to zamiana wszystkich dlugow w jeden kredyt z niska rata i oprocentwoaniem tak zeby byla pewnosc , ze teraz bedziesz mogl/mogla splacac oddluzamy.net.pl warto sie zarejestrowac https://rejestruj-sie.pl/e16edaf2 i wspolnie wyjsc z dlugu

Gość Benia

Da się, jeśli trafisz do rozsądnego windykatora. Ja z krukiem wybrnąłem z tej pętli