Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość Lotosu

Zaróżowiony śluz, implantacja

Polecane posty

Gość Gość Lotosu

Witajcie, może któraś z Was mogłaby mi rozwiać wątpliwości. Z mężem od kilku miesięcy uprawiamy seks bez zabezpieczeń, bo chcemy mieć dziecko. Ostatni okres miałam 13 maja, cykle trwają po 30 dni. dziś jest 34 dc. W ostatni piątek spodziewałam się, że już może dostanę, kiedy to na wkładce zaobserwowałam niewielką ilość śluzu lekko zaróżowionego. Nigdy go wcześniej nie widziałam u siebie. Myślałam, że może to początek okresu, ale nie, do tej pory cisza. Dodam, że ostatnio miałam nieregularny tryb życia, mało snu, a dużo stresu, raczej nie liczyłam na ten cykl, że uda nam się zaciążyć. Czy jednak to możliwe? Kiedy zrobić test?

Gość gość
jutro najlepiej :D

Gość gość
Wszystko jest na dobrej drodze :) u mnie podbarwiony sluz byl objawem implantacji rowniez nigdy wczesniej go nie mialam.

Gość Gość Lotosu
dzięki za odpowiedź :) Ale chyba na test jutro to za wcześnie? Staramy się z mężem o pierwsze dziecko i nie jestem obeznana w temacie za bardzo, także każda podpowiedź będzie dla mnie pomocna.

Gość gość
ja bym poczekała z testem do czwartku lub piątku :) powodzenia!

Gość gość
a ja Wam powiem ze nie mialam implantacji w ogole, nie wiem czemu tak.. jestem w 6tc

Gość gość
Każda ciąża zaczyna się zapłodnieniem i implantacją zarodka w ścianie macicy. Mogłaś tylko nie mieć objawu implantacji, krwawienia czy plamienia implantacyjnego, które zresztą niewiele kobiet ma. Autorko od implantacji trochę czasu minie zanim zarodek zacznie wydzielać hormon typowy dla ciąży. Najwcześniej wykryje się go we krwi, trochę później test z moczu.

Gość Gość Lotosu
Wielkie dzięki za odpowiedzi. Może faktycznie coś jest na rzeczy. :) w sobotę próbowałam wypić piwo, ale po łyku mnie cofnęło i zwymiotowałam, podobnie było w niedzielę. Czułam tez takie kłucie czasem w dole brzucha.

Gość gość
a wcale ze nie!!!!! Ja tez nie miałam implantacji a mam 3 dzieci!!! do autorki - ty tez bedziesz miala, a to, co mówisz to może był taki krótki okres!!!!!

Gość Gość Lotosu
jestem pewna, że to nie była normalna miesiączka. To był śluz jakby z kroplą krwi, która zabarwiła go na różowy kolor.

Gość gość
rety!!!! ja tez mam niemal identyczną sytuacje. Też zaczęłam myśleć że to ciąża!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratulaaaacje!!

Gość gość
Test możesz zrobić już dzisiaj jest po terminie wiec będzie wiarygodny. Jestem w 5 ciąży i nigdy nie miałam objawów tzw implantacji jest to naprawdę bardzo rzadkie zjawisko

Gość Gość Lotosu
Chyba aż tak mi się nie śpieszy :) poczekam do jutra i zrobię rano. To będzie 35dc.

Gość gość
Ja pierdole nie mialyscie implantacji :D :D :D To ciekawe z czego te dzieci??? Wiecie, ze zeby byla ciaza to musi dojsc do zaplodnienia i zagniezdzenia się zarodka ??? Czyli implantacji?

Gość gość
a czekaj sobie nawet do porodu

Gość Gość Lotosu
Nie rozumiem po co tak tu wyśmiewać. Nie wszyscy muszą być wyedukowani w tym, jak przebiega proces od zapłodnienia do rozwiązania. Od tego mamy specjalistów i to oni nas prowadzą. Poza tym już ktoś wcześniej w normalny sposób wyjaśnił "gościom", że każda ciężarna ma implantację.

Gość gość
hahaha śmieszne jesteście! DO AUTORKI: moim zdaniem za wcześnie na test. Owulacja się raczej przesunęła i to plamienie może oznaczać zagnieżdżenie, ale jeszcze nie będzie stężenia hormonu hcg żeby test go wykrył i test wyjdzie negatywny. Poczekaj do czwartku. Nie ma sensu tak szybko wykrywać ciąży. Potem płaczecie za swoimi poronionymi dziećmi w 6tygodniu ciąży.

Gość gość
jak zawsze w kazdym temacie musi pojawić się kafeteryjny jazgot :D

Gość gość
tak to jest ciąża! Też tak miałam

Gość gość
Jeśli to była ew implantacja to test juz wykryje ciążę

Gość Gość Lotosu
a jakie testy polecacie?

Gość gość
Jeśli to będzie ciąża a różowy sluz pozostanie jedź do lekarza. Ja plamilam, byłam tydzień nawet w szpitalu ale skończyło się dobrze, dostałam duphaston.

Gość Gość Lotosu
dzięki za radę, ale ja ten śluz jednorazowo zaobserwowałam w piątek, wtedy to był 31 dc. Później cały czas czysto aż do tej pory.

Gość gość
31dc i implantacja?! Chyba trochę za późno na implantację! To na pewno okres był!

Gość gość
A może to po prostu przesunięta owulacja?

Gość gość
no nie mogę!! hahahahahahaha owulacja w 31 dniu cyklu!!!!!!!!

Gość Gość Lotosu
Może to była owulacja, może nie, w marcu odstawiłam pigułki, chociaż cykle miałam regularne około 30 dniowe jak przed tabletkami, to może akurat coś się przesunęło. Jutro zrobię test i zobaczymy.

cześć dziewczynyoczko.gif zawsze Was czytam i w sumie pierwszy raz postanowiłam ja napisać. o dziecko staramy się już prawie dwa lata, wszystko już chyba przerobiłam, ale z ostatnim cyklem wiąże największą już nadzieje. Cykle mam 28-31 dniowe. Przytulałam się 15 i 19 dnia cyklu. 21 dnia cyklu miałam różowe plamienie (ze dwie plamy na wkładkach), kolejna plama była 22 dnia (na jednej wkładce). Następnie 25 dnia cyklu zauważyłam jedna małą kroplę krwi na wkładce (rozmazałam i na pewno była to krew). dziś mam 30 dzień cyklu, okresu nie ma, ale bóle okresowe są. Wczoraj na dwóch wkładkach miałam brązowe plamienia. Dziś zupełnie nic, same bóle. Jestem już u kresu wytrzymałości, już nawet nie testuje pierwszego dnia, gdy @ się spóźnia. Kilka cyklów temu, okres spóźniał mi się dwa tygodnie, to zrobiłam chyba ze 20 testów, od tamtej pory staram się spokojnie przeczekać te kilka dni największej nadziei. Czy któraś z Was miała podobnie? (mamy już córeczkę 4 latka)