Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dylemat...

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam poważny problem... Staramy się z mężem o dziecko. I udało się tzn. tak nam się wydawało... 2 testy wyszły pozytywne (innych firm). Z czwartku na piątek (w nocy) miałam plamienia. W piątek popędziłam do lekarze a on, że nic nie widzi na usg a to już 6t2d (wg OM). Jedynie powiększona macica oraz endometrium (18mm). Dzisiaj miałam kolejną wizytę 6t5d a tu dalej na USG nic!!! Tylko, że domyślam się, że owulacja się opóźniła i mogła wystąpić od 18-23dc. Ale tak czy siak powinno coś widać... Wszystko wskazuje na ciążę a ciąży brak... Mam skierowanie na B-HCG. Gdybym wiedziała to wcześniej sama bym sobie to badanie zrobiła...Nie wiem jak ja wytrzymam do wyników. Lekarz dokładnie sprawidził czy ciąża nie rozwija się po za macicą i nie było. To endometrium... Przed okresem zawsze było co najwyżej 10mm... Ale już tyle czasu minęło... Powinno być już widać na USG... A tu nic... :( Czy któraś z Was miała może podobnie? Przy późnej owulacji? Bardzo proszę o rady...

Gość gość
Na USG nie zawsze szybko widać. Ja bym poszła zrobic HCG do jakiegoś lab, np do diagnostyki. Robiłam tam badania przez cała ciąże. Wynik hcg miałabyś tego samego dnia.

Gość gość
A kiedy robiłaś test, w którym dniu cyklu?

Gość gość
W 36dc popołudniu wyszła bladsza kreska ale widzoczna i kolejny na drugi dzień rano już wyraźna krecha, czyli 37dc. No i wtedy 37dc byłam również u gina, wcześniej przesłam ciąże biochemiczną i leciałam po luteinę. Endometrium było wtedy 11mm, więc przez tydzień urosło do 18mm.

Gość gość
Robiłam w 33 dc. O ile dobrze pamietam jakiś tydzień pózniej byłam u giną bo miałam plamienia i było już widać kropeczke:) Właśnie usypiam 3 miesięcznego brzdaca:)

Gość gość
W szkole dla dziewcząt nauczycielka ma wykład na temat seksu i moralności. - Żyjemy dziewczęta w bardzo trudnych czasach. Pamiętajcie, że w chwili pokusy każda musi sobie zadać pytanie: czy godzina przyjemności jest warta całego późniejszego życia we wstydzie? Jedna z dziewcząt pyta: - Przepraszam, ale jak zrobić, żeby przyjemność trwała godzinę?