Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowana ciężarna

Nie wiem czy wszystko ok z ciążą, pomocy !!!

Polecane posty

Jestem w 17 tygodniu, ostatnie USG miałam w 12 tygodniu, a ostatnią wizytę u ginekologa miałam 4 czerwca ale bez USG tylko badanie manualne, bo lekarka powiedziała, że nie ma potrzeby robić USG, bo szyjka i inne jest OK. Kolejne USG mam w 20 tyg. ale ja DENERWUJĘ się czy wszystko OK z ciążą, bo nie czuję ruchów jeszcze, nie mam już jakichś objawów ciąży :( Czy może tak być, że serduszko już nie bije, a ja nie mam objawów poronienia? Zwariuję :(:(:( Czuję się dobrze, ciśnienie mam niskie lub w sam raz i bóle głowy, swędzą mnie sutki niekiedy, a tak to OK :( aha i czuję więzadła jak kichnę. ODPISZCIE :(

Gość gość
Nerwy nic nie pomogą. Każda matka to przechodzi ty tez przeżyjesz. Idź prywatnie zrób usg jak czujesz taka potrzebę

Gość gość
To moze idz prywatnie na usg jesli to ma cie uspokoić.

W czasie całej ciąży byłam już u 5 lekarzy, bo tak panikuję :o i nie chcę robić tyle USG, bo to podobno też szkodzi :o Chodzi mi o to czy jest możliwe poronienie, a ja nie mam objawów :o Czy jest tak, że w czasie ciąży nic nie boli, nie ma już objawów i jest dobrze?

Gość gość
17 tydz. to II trymestr, w którym poprawia się samopoczucie kobiety po atrakcjach z I trym., ruchy już niedługo powinnaś poczuć, jeśli nie ma krwawienia, napinania/bólów brzucha, nadciśnienia, to wszystko powinno być ok. PS. kto Ci powedział, że USG jest szkodliwe ?

Gość gość
JA TEZ JESTEM W 17 TYGODNIU I TAK JAK TY NIE CZUJE JESZCZE RUCHÓW DZIDZIUSIA. 2 TYGODNIE TEMU NA USG BYŁO WSZYSTKO OK. JA TEZ NIE MAM JAKOTAKICH OBJAWÓW: CZASEM BOLI MNIE GŁOWA I TYLE. NIE MOZLIWE JEST PORONIENIE BEZ ZADNYCH OBJAWÓW. NIE MARTW SIE

Gość gość
Dziewczyno ja od 13 tc nie miałam żadnych objawów, teraz sobie policz bo ja nie pamiętam-OM miałam 22.05 a ruchy poczułam 3.10 dopiero. Ty sobie kłopotów narobisz jak tak będziesz panikować, a lekarze będą o Tobie kawały opowiadać!! Ile Ty masz lat?

Gość gość
za bardzo panikujesz!!! odpuść sobie trochę bo te nerwy są niepotrzebne. W 17 tc możesz nie czuć ruchów (zwłaszcza jeśli to pierwsza ciąża...) - ja poczułam w połowie 21 i to okazjonalnie. 17 tydzień to czas gdy typowe objawy jak mdłości mogą mijać. A ty popadasz w paranoję. Wkrótce będziesz wychodzić od jednego lekarza do drugiego, bo pójdziesz na badanie, a na drugi dzień będziesz znów mieć nerwy. Wiem co mówię, bo sama miałam podobnie. Ale poszłam po rozum do głowy. Jak zaczniesz czuć ruchy to się uspokoisz trochę :)

Mam 33 lata. A o szkodliwości USG lekarka mi powiedziała i inni "ludzie". Naprawdę można zwariować, bo co spotkam znajomą, to co innego mówi. Myślałam, że ciąża, a to moja PIERWSZA, to stan, w którym "chodzi się po ścianach", bo coś boli, bo niedobrze etc. A ja się dobrze czuję. Czytałam gdzieś na forum, że babka nosiła martwe dziecko 3 tygodnie i nie miała objawów poronienia, brzuch jej rósł i miała objawy ciążowe :o

Gość gość
brzuch jej rósł bo żarła za dwóch, dobra już rozumiem panikę, dlatego po 30 jest za późno na pierwszą ciąże...

Tak, wiem, jestem już stara i tylko pakować się na tamten świat :o

Gość gość
No faktycznie, mlodziutka jestes :)

Gość gość
W 17 tc ruchy są słabo wyczuwalne, być może je już czujesz, ale nie wiesz, że to dziecko się rusza. Pierwsze ruchy dziecka można pomylić z pracą jelit, to uczucie takie delikatnego trzepotania w dole brzucha. To Twoja pierwsza ciąża? Jeśli badania masz ok, nie krwawisz to nie panikuj, bo z pewnością wszystko jest dobrze.