Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża niedługo po porodzie

Polecane posty

Gość gość

4 miesiące temu urodziłam dziecko, a teraz mój cykl, jak to po ciąży zwariował.... Pierwszy okres był 3 miesiące po porodzie - wiedziałam, że go dostanę, bo używałam testów owulacyjnych i dostałam go równo 14 dni od owulacji. Teraz 2 tyg po okresie zrobiłam ten test owulacyjny i wyszedł pozytywny. Zdziwiło mnie, że cykl jest jak w zegarku, no ale zdarzyć się może wszystko.... Teraz po 25 dniu cyklu stwierdziliśmy z mężem, że możemy pozwolić sobie na trochę luzu i kochaliśmy się do końca... jednak po tym jak 2 tyg bo mojej owulacji nie przyszedł okres, zrobiłam owulacyjny znów i co widzę? Pozytywny.... ciążowy wychodzi negatywny bo też zrobiłam z ciekawości, ale zastanawia mnie co to ma znaczyć? Mam owulacje w 38 dniu cyklu?

Gość gość
jesteś w ciąży znowu,testy owulacyjne predzej wykrywają ciaze niż standardowe,bo na bank nie masz 2 owulacji bez okresu,gratulacje

Gość gość
- Co to jest gra wstępna? - To jest to, co się dzieje zanim zostaniesz wyr*chany, a rozpoczyna się zazwyczaj od słów: "Witamy serdecznie w skromnych progach naszej kancelarii!".

Gość gość
tzn 28 dc, wpisałam przypadkowo 38 :) no nie wiem czy w ciąży bo wcześniej się zabezpieczaliśmy a ten stosunek do konca była 2 dni temu;) zastanawialam sie czy mozliwe jest zeby test owulacyjny klamal po porodzie przez jakies hormony czy cos

Gość gość
Bo jeśli owulacja jest dopiero teraz no to zaszalałam:)

Gość gość
musisz poczekać 2 tygodnie i zrobić kolejny test:)

Gość gość
co myślicie?

Gość gość
Troche to dziwne - delikatnie powiedziawszy. Albo test owulacyjny zafauszowany albo ... no nie wiem, moze podwojna owulacja. Hmm nawet hipotetycznie gdyby okazalo sie ze zaciazylas to masz szanse na blizniaki z jednym LE mianowicie jeden bylby starszy od drugiego o ok. 2 tygodnie :) Dziwna sprawa:) Ja jestem 7 miesiecy po cc i spoznia mi sie okres dlatego glownie zainteresowal mnie. Twoj temat. I szczerze mowiac mam nadzieje ze to jedynie zawirowania hormonalne a nie ciaza. Duzo duzo za wczesnie na ciaze ze wzgledu na znaczne ryzyko... eh

Gość gość
też wolałabym poczekać jeszcze troszkę.... ale jak będzie to będziemy z mężem bardzo szczęśliwi :) Nie wiem jak z tym testem... zawsze działały a teraz taka niespodzianka