Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natala65

Czyżby ciąża ?! Pomóżcie

Polecane posty

Staram się o dziecko , zapłodnienie nastąpiło 14 dni temu. Od 2 dni mam plamienie brązowym śluzem na zmianę z krwawieniem minimalnym . Mam objawy ciąży : mdłości, częste wizyty w toalecie, złe samopoczucie, ból w dole brzucha . Dzisiaj zrobiłam test była jedna bardzo widoczna kreska , a druga mało co widoczna, trzeba było się dobrze przyjrzeć żeby zobaczyć leciutki różowo - blady kolor drugiej kreski . Poradźcie coś i wyraźcie swoją opinię na ten temat. Z checią dowiem się czegoś więcej na ten temat :) Z góry dzięki :D

Gość gość
Policjant zatrzymuje samochód. - Proszę pana, przejechał pan skrzyżowanie na czerwonym świetle. Będzie mandacik. - Panie władzo, ja bardzo przepraszam, naprawdę nie zauważyłem. A tak szczerze mówiąc, to jestem daltonistą. Skonfundowany policjant daruje mu mandat. Wieczorem, gdy zdaje służbę koledze, mówi: - Spotkałem dzisiaj na mieście daltonistę. Świetnie mówił po polsku.

Gość cococh
Powiem Ci tak, dwie kreski, nawet jedna słabsza oznacza ciąże, ale plamienie to zły znak. Ja miałam tak samo, lezalam nawet tydzień w szpitalu i bralam leki na podtrzymanie, mam zdrowa córkę. Wiec idź może lepiej do lekarza, skoro wszystko wskazuje na ciąże a plamisz...

Gość gość
cococh co ty gadasz za głupoty? przecież plamienie na początku ciąży może występować i nie zagraża ciąży. też czekałam na pierwszy okres a miałam plamienie implantacyjne a potem już nigdy żadne plamienie nie nastąpiło.nie martw się autorko, to normalne. w końcu masz dopiero dwutygodniową ciąże i to plamienie wskazuje na ciążę, będzie dobrze

Wyczytałam w internecie, że Luteina jest dobra .. Kiedys ją dostałam na wywołanie miesiączki i wiem, że nie szkodzą , a są również dobre na podtrzymanie ciąży .. Boję się iść do lekarza, a jeśli to nie ciąża ..;/

Dziękuje bardzo mam nadzieję, ze to ciąża tak bardzo jej pragnę, ale boję się, że to cos innego. Poczekam jeszcze 2-4 dni i ponownie zrobię test .

Gość gość
nie bój się, zrobiłaś test i wyszła druga kreska, masz już objawy, to ciąża. a na usg płód widać od 5 tygodnia, znaczy się bijące serce

Gość cococh
Ech, oczywiście, nie słuchaj mnie. Ja tez myslalam, ze to plamienie implantacyjne. Nawet lekarza pytalam, ale on mnie uświadomił, ze nie wolno bagatelizowac żadnego plemienia w ciąży i zawsze trzeba sprawdzić co się dzieje. Ale jak chcesz bagatelizuj. U mnie plamienie, które miało być przecież tylko jednorazową oznaką zagnieżdżenia ciągnęło się do 2 trymestru. Ale pewnie, po co chuchac na zimne. Ech. Ech. Ech. Tylko przypomne, ze poronienie rozpoczyna się plamieniem i krwawieniem.

Gość gość
cococh po co straszysz autorkę? to że Ty miałaś długie plamienie, które skończyło się poronieniem to nie znaczy, że ona też tak ma. miałaś wielkiego pecha i poroniłaś ale w większości przypadków plamienie na samym początku ciąży nie zagraża dziecku

Na wizytę u ginekologa muszę poczekać tydzień. Boję się własnie o to, ze coś się może stać, w końcu to pierwsza ciąża .. Jeśli tam jest to nie chcę go stracić. Jutro pójdę zapisać się do ginekologa , a za 2-4 dni zrobię ponownie test ... Czyli jak pójdę na wizytę i powiem , ze wyszedł test pozytywny to usg nie wykryje ciąży ? Czy jak , bo się wg nie orientuję

Gość cococh
17:41 Ty czytasz posty wyżej???????? Gdzie napisalam ze poronilam???? Ręce opadają! Teraz uważnie czytaj, powoli, sylabami najlepiej. Nie twierdze ze dziewczyna poroni. Nie zamierzam jej straszyć. Ale nie zawsze plamienie = zagniezdzenie i po sprawie. Trzeba obserwować, zęby uniknac katastrofy, ja dzięki obserwacji i lekkiej nadgorliwości, bo od razu do lekarza poszlam, mam dziecko. Dlatego uważam, ze powinna o plamieniu wspomnieć na wizycie u Gina, ze powinna od razu jechać do lekarza gdyby plamienie, nawet lekkie się utrzymywało. Nie wolno lekceważyć plamien w ciąży. Plamienie to z jednej strony być może nic takiego, ale o wiele częściej to zły znak. Ech, czytajcie ze zrozumieniem.

Najbardziej boję się odpowiedzi , a w niej zawarte jest słowo (poronienie) aż mi się od razu nie dobrze robi ..;/

Kobitki nie spierajcie się , wiem że obie chcecie dobrze dlatego wielkie dzięki:)

Gość cococh
Natalia, dobrze Cie rozumiem, to jest tez moje pierwsze dziecko, zrobilam test, tydzień było super, niebo, a potem nagle plamienie. Myslalam ze od zagnieżdżenia, ale ze strachu poszlam do lekarza - i trafilam do szpitala! Ale wszystko się super skończyło, mała ma 8 miesięcy, jest cudowna, zdrowa, radosna. Tylko musialam brać tabletki. Po prostu obserwuj, ale powiedz lekarzowi na pierwszej wizycie o plamieniu. A gdyby nagle w trakcie ciąży zaczelas plamic czy krwawić to jedź do lekarza i bądź dobrej myśli, dzisiaj sa leki na podtrzymanie :-) ale nie zamierzam straszyć, wierze ze u Ciebie to tylko taki jednorazowy znak ciąży.

Tez mam nadzieję, że to oznaka ciąży . Ze starchu zaczęłam brać Luteinę , nie zaszkodzi, a wręcz pomoże .. Tak mi powiedziała pani ginekolog , jak przyszłam z problemem spóźniającego się okresu ..

Gość cococh
Bo o prawda, ja duphaston bralam a znajoma luteine :-) ma na lipiec rozwiązanie, tez plamila.

A czy we wczesnej ciąży też miałyście dziwne smaczki ( zachcianki) ?! Wszyscy mówią , że występują wymioty , a ja ich jak na razie nie mam , tylko mdłości ...