Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DragonFly96

Plastry Evra !!!

Polecane posty

Niedawno zaczęłam stosować plastry evra , jest to mój pierwszy środek antykoncepcji. Pierwszy plaster miałam na ramieniu robiły się fałdki ale nie odklejały sie nawet rogi . Drugi chciałam mieć w mniej widocznym miejscu i przykleiłam go nad pośladkiem. Jutro jest dzień zmiany plastra, wczoraj w nocy rogi pastra lekko się odkleiły i plaster jakby się trochę przesunął..zebrało sie też bardzo dużo kleju wokół. Dzisiaj środek przylega natomiast rogi odkleiły się jeszcze bardziej...nie wiem co mam zrobić . Jutro jest dzień zmiany plastry. Czy mogę zmienić plaster normalnie ? Czy on działał w ciągu tych 2-3 dni kiedy się trochę odkleił ? Najbardziej boję się że pokreci się coś w tym całym cyklu.

Gość łupucupu
Środek antykoncepcyjny znajduje się na samym środku plastra. Jest to napisane w ulotce.

Gość gość
Też miałam problem z plastrami, mimo iż skórę przed przyklejeniem odtłuszczałam, plaster i tak w trzecim tygodniu się odklejał, czy to był pośladek, czy ramie, czy łopatka, nie mówiąc już jaki problem z nimi miałam na wczasach gdzie wiadomo - dużo słońca, dużo oliwki. Obecnie jestem na pierścieniu, dobrze się przy nim czuje, nie sprawia mi takiego kłopotu jak plastry. Jedyny minus to częstsze podrażnienia intymne, z którymi sobie radzę za pomocą płynu do higieny intymnej i invagu. Jak czuje pieczenie bądź szczypanie wyciągam pierścień myje go i zakładam z globulką probiotyku, wszystko wraca do normy, a ja nie stresuje się, że podrażnienie rozwinie się w infekcję.