Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki smoczek

Polecane posty

Gość gość

Witam Moja córa jest karmiona mlekiem dla alergikow Więc jest na butelce,ma duża potrzebę ssania więc kupiłam smoczek ale nie wiem czy dobry, butelka jest z firmy sceny a smoczek kupiłam ncanpolbaby bo wyczytałam ze mamy go polecają ale czy nie powinno wybrać taki jak mam w butelce czyli podobny kształtem?

Gość gość
Jej pisze z tel i błąd się wkradł, firma butelki to avent

Gość Ekspert Philips AVENT
Witam. Oczywiście, nie ma obowiązku podawania dziecku smoczka uspokajającego tej samej marki, co używane w codziennej opiece butelki do karmienia. Jeśli natomiast jest Pani zadowolona z produktów firmy Avent, a córeczka zaakceptowała naszą butelkę do karmienia, warto pozostać wiernym jednej marce. Wybór smoczka jest kwestią bardzo indywidualną - rekomendowałabym zakup produktu ortodontycznego, który w żaden sposób nie wpłynie na prawidłowy rozwój zgryzu i mowy u dziecka. Ważne również, aby tarcza smoczka posiadała otwory umożliwiające swobodny przepływ powietrza (co zapobiegnie potencjalnym odparzeniom czy podrażnieniom skóry). Dobrze, aby sam smoczek wykonany był z silikonu, ze względu na swoją miękkość, a przy tym większą trwałość na wszelkiego rodzaju urazy mechaniczne czy przebarwienia, niż konkurencyjny kauczuk. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres:ekspert@philips.com Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego

moj synek ma teraz 3 miesiace i do niedawna uzywalam smoczkow Lovi 0-3 miesiace. Mysle, ze sa ok, synek sie szybko uspokajal i lubil je ,,rzuc". Teraz mam jakies inne, bo dostalam na prezent i zobaczymy, czy sie przestawi, bo maja inny ksztalt.