Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadgarstkowa

Operacja cieśni nadgarstka

Polecane posty

Gość Nadgarstkowa

Witam. Czeka mnie zabieg cieśni nadgarstka. Czy ktoś się orientuje jak długo po tym zabiegu jest się na L4? Dziękuję i pozdrawiam.

Gość gość
Witam, ja mam juz obie rece operowane, na lewa reke 3 miesiace, na prawa 4 miesiace

Gość gość
Ooo Dzięki wielkie za odp. a czy bardzo jest się ograniczonym po takiej operacji? Pytam ponieważ mam małe dzieci i nie wiem czy sobie sama dam radę.

Gość gość
Chirurg Ci nie wytłumaczył ? Ja miałam na obydwie ręce. W obydwóch przypadkach nie wolno było nic dźwigać ani wykonywać żadnych czynności manualnych , Pierwszy tydzień; podczas snu spanie z poduszką w taki sposób aby dłoń leżała jak najbardziej pionowo do nadgarstka, a w dzień; dłoń do łokcia, zawieszona pionowo chustą. Ja mam zwyczaj spania na brzuchu i musiałam się dopinać agrafkami do poduszki, a poduszkę do materaca i prześcieradła ! Powinnaś mieć pomoc przez pierwszy tydzień!!!! Musisz pozwolić aby się wszystko zagoiło bo inaczej opracja będzie na nic! Acha! Zależy też od miejsca cięcia. Na nadgarstku nie widać bo malutka blizna znajduje się w zgięciu skóry, a jeżeli na dłoni obok kciuka to jest trochę niewygodne. Zależy od preferencji chirurga. Ja miałam cięte w nadgarstkach. Powodzenia i nie zaniedbaj :-)

Gość gość
Wielkie dzięki za odpowiedź. Lekarz nic nie mówił, a i ja w sumie nie pytałam, coś mnie zamuliło.

Gość gość
jedna ręka i l4 na miesiąc