Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikujeee

dni niepłodne a ciąża pomocy

Polecane posty

Gość panikujeee

W zeszłą sobotę kochałam się z moim facetem bez zabezpieczenia, bo poniosły nas emocje i nie zadbalismy o to. Powiedzial mi, ze wyszedł na czas i wytrysk zostal mu na dloniach, bylo ciemno wiec nie widzialam tego, a on od razu wyszedl do toalety i wygladał na smutnego jednak caly czas utrzymywal swoja wersje. Mimo wszystko wiadomo, ze niekoniecznie facet musi miec wytrysk, zawsze zostaja jakies plyny na penisie. Ostatnia miesiaczke mialam 19 maja, miesiaczkuje w regularnie co 4 tygodnie, czasem przesunie sie to o 1 lub 2 dni. Powinnam dostac mieisaczke wczoraj a nawet nie zanosi się na nią. Jednak z moich obliczen wynika, ze mimo wszystko byly to dni nieplodne, ale czytalam na innych forach ze w takie dni rowniez istnieje prawdopodobienstwo zajscia w ciaze. Mam 18 lat, nie jestem na to gotowa, zaczynam panikowac i nie moge zebrac mysli. Testu nie zrobie, bo wynik niekoniecznie bedzie wiarygodny, a jak odczekam kilka dni to bedzie juz za pozno na tabletke "72h po". Co zrobic? Nie stac mnie na wizyte u ginekologa zeby wypisal mi recepte, bo sama tabletka kosztuje ok 100zl, a jeszcze wizyta. Nie mam czasu do stracenia. Pomozcie, co zrobic? Poprzednie moje miesiaczki to 19 maja, 22 kwietnia, 22marca.

Gość gość
poczekaj jeszcze moze @ sie pokaze:) nie panikuj i nie denerwuj sie

Gość gość
Skoro kochałaś się w sobotę to i tak tabletka "po" już Ci nie pomoże. Rozumiem, że było to 7 czerwca? Czy 14 czerwca? Bo jak 14, to się nie martw. Jak 7.... hmmm.... O ile facet mówi prawdę to też się nie martw (ja od 7 lat kocham się tylko w sposób przerywany i w ciążę nie zaszłam). Ale skoro uważasz że on kłamie?...

Gość panikujeee
Poczekac to nie problem, ale jesli kochalismy sie w nocy z soboty na niedziele to dzis mam ostatnie kilka godzin by zażyć tabletkę. Pozniej juz bedzie pozamiatane, a jesli jednak okaze sie, ze to ciąża to nie wiem co zrobie. Dziewczyny, jestem w rozsypce. Nie czuje sie przygotowana na taka ewentualnosc, mam plany isc na studia, zdobyc wyksztalcenie, zawod, pracowac, spelniac sie. Totalnie sie zalamie.

Gość gość
A co mamy ci poradzić? Albo idziesz po tabletkę po na co zaraz będzie za późno, albo liczysz na szczęście i w razie czego wychowacie.

Gość gość
Tabletka teraz już i tak prawie nie pomoże, z każdą godziną po stosunku prawdopodobieństwo że ona zadziała gwałtownie maleje. Skoro to było w nocy 14/15, a dziś mamy 17, to Twoje pytanie jest po prostu śmieszne. :O

Gość gość
Skoro masz okres regularnie, a czasami spóźnia Ci się 1 dzień, to nie szalej i nie zadawaj głupich pytań. Bzykałaś się 1 dzień przed planowanym okresem, do tego stosunek przerywany. Na 100% nie jesteś w ciąży. Nie idź po żadną tabletkę, bo: - już jest za późno (niewielka szansa że zadziała) - to bomba hormonalna i będziesz po tym czuła się fatalnie - jest b. droga

Gość gość
Chciałabym zauważyć że tabletki z każdą godziną upływającą od stosunku są coraz mniej skuteczne. Skoro się obawiasz trzeba było iść do gina od razu. Nikt ci tutaj nie powie czy zaszłaś czy nie.

Gość gość
Ja od wielu lat tylko stosunek przerywany, a jakieś 4 dni przed okresem i 2-3 dni po okresie bzykam się z wytryskiem do środka, bez zabezpieczeń i w ciążę nie zaszłam. Też mam okres regularnie i nie martwię się. Nasze mamy, babcie miały wyłącznie stosunek przerywany i kalendarzyk i przeważnie bylo tak, że miały niewiele dzieci, a nie że np. 20. Zaufaj swojemu ciału, dzień niepłodny to dzień niepłodny. Nie ma cudów.

Gość panikujeee
Troszke sie uspokoilam, dziekuje. Jednak wiem, ze za chwile wylacze komputer, poloze sie i znowu wpadne w ten dziwny stan paniki. Mieszkam w malej miejscowosci, malo osob wie ze jestem w zwiazku, trwa on dopiero 5 miesiecy i jesli jednak zaszlabym w ciaze to ludzie zrujnują mi zycie, a facet na pewno ucieknie z podkulonym ogonem. Nie wiem czy jest wobec mnie w porzadku, planuje od niego odejsc, nie odpisuje mi na wiadomosci, nie odbiera telefonu, nie wspiera mnie. Moze sam spanikowal, ale to mowi samo za siebie...

Gość gość
W razie czego, zamówisz sobie przez net ze strony Women on Web tabletki poronne, które przyślą Ci pocztą. Ale na 100% nie jesteś w ciąży. Jeśli chcesz przyspieszyć okres to wypij sobie dziś trochę wina i połóż się do wanny z gorącą wodą.

Gość panikujeee
O tak, wina z miłą checią się napiję :P Dziewczyny, jesteście niesamowite, naprawdę. Czy po tygodniu od stosunku test ciążowy wykaże już prawidłowy wynik? Napiszę jaki był rezultat i być może ten temat kiedyś uspokoi inną z nas. Oby! :P

Gość gość
test nie będzie wiarygodny. dopiero min. 14 dni po stosunku najwcześniej,

Gość gość
Test na 100% pokaże dopiero po 2 tygodniach od zapłodnienia. Przede wszystkim postaraj się nie stresować, bo przez to jeszcze bardziej możesz opóźnić okres. Na pewno nie jesteś w ciąży, a nawet jeśli jest jakieś tam małe 0,00001 % ryzyko, to zamówisz tabletki poronne i nikt się nie dowie. Napisz gdy już dostaniesz okres, nawet gdy będzie to za parę dni. Dodaję ten temat do zakładek.

Gość panikujeee
Na pewno napiszę tutaj jaki był wynik, bo na pewno nie jestem jedyną osobą szukającą odpowiedzi na moje pytania. Tylko problem polega na tym, że moja kuzynka będąc w ciąży miesiączkowała jeszcze trzy miesiące. Może za dużo o tym myślę, nie wiem. :(

Gość gość
okres podczas ciąży zdarza się tak rzadko, że nie masz się o co martwić

Gość gość
Mialam podobne obawy jeszcze dziś, bo kochałam się z facetem do końca, bez zabezpieczenia, z wytryskiem w środku 2 dni temu, a termin okresu mam za 2 dni. Ale dziś dostałam okres. :)

Gość gość
23,14 bo masz dni nieplodne :O to niby skad ciaza by ci sie wziela :O

Gość gość
wiem że dni niepłodne, ale obawa zawsze jest, jak u autorki, która kochała się dzień przed okresem. Ja jestem pewna swoich dni niepłodnych, tak na 99%. Ale... zawsze jest malutki cień niepokoju. Niestety pigułek brać nie mogę, a prezerwatyw nie lubię. Został nam kalendarzyk. Póki co jest pewny (od 5 lat w ciążę nie zaszłam)

Gość gość
i co, autorko, dostałaś okres?

Gość gość
Jeśli dni niepłodne są dobrze wyznaczone to nie istnieje możliwość zapłodnienia. Radzę jednak nie ufać metodzie kalendarzyka, bo owulacja może się przesunąć. Zdecydowanie lepsze do wyznaczania są np mikroskopy owulacyjne. Ja mam Afrodytę i sie sprawdza.

Gość juz nie panikuje
Hej dziewczyny. Tak, dostalam okres:) Juz nawet po. Dzieki za pomoc i oby ten temat pomogl niejednej z nas!

Gość gość
no to się cieszę :)