Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wprowadzenie glutenu w 5 miesiącu

Polecane posty

Gość gość

Jak to zrobić mądrze i dobrze? Rozumiem że chodzi o podawanie kaszek. Jakie najlepsze? Jak dużo tej kaszki? Czy kaszka ma być zamiast mleka czy oprócz mleka? Wszelkie dobre rady mile widziane.

Gość gość
Rozumiem,ze karmisz piersia? odciągnij troche i zmieszaj z połowa łyzeczki ugotowanej na wodzie kaszy manny. Lub jesli chcesz juz rozszerzac diete dodaj do warzyw.

Gość gość
Tak, karmię piersią. Z rozszerzeniem diety chcę poczekać do 6 miesiąca. Hm... myślałam że wprowadzenei glutenu polega na podawaniu kaszek typu bobovita itd. Dzięki za radę.

Gość gość
Mam jeszcze pytanie -w jakiej ilości mleka rozpuścić tę kaszkę? Bo znalazłam informację że trzeba w 100 ml. Nie lubię korzystać z laktatora a 100 ml to dużo. Czy można podać tą kaszkę w formie papki, z małą ilością mleka lub wody?

Gość gość
Ja kupiłam kaszkę manna bobovita, odciągam trochę swojego mleka dosłownie około 10-15ml i dwie małe łyżeczki tej kaszki dodaje i to podaje córce

Gość gość
2 łyżeczki to są (taka ilość) na pierwsze dni, a później co?

Gość gość
znalazłam informację że te 2 łyżeczki to przez okres 2 miesięcy się podaje, w celu ekspozycji na gluten (aby zapobiec celiakii). Na str bobovity jest przelicznik ile łyżeczek kaszki trzeba podać. zy jeszcze jakaś mama podawała gluten w takiej małej ilośći mleka? Bo chyba jest to wygodniejsze.

Gość zzyzelda
ja tez karmilam piersia. podawalam przez dwa tygodnie ok 2-3 lyzki stolowe suchej kaszki manny nestle rozpuszczone w wodzie cieplej. i w mniejszej ilosci wody niz bylo napisane na opakowaniu, robilam z tego polgesta papke. i lyzeczka plastikowa do dzioba:) po dwoch tygodniach cala porcje juz codziennie (5lyzek). podawalam to po przebudzeniu, przed sniadaniowym karmieniem

Gość zzyzelda
jzeli dziecko nie bedzie chcialo jesc mozna dodac swojego mleka ale moj syn polubil kaszki od poczatku i nie widzialam potrzeby odciagania. aaa i po pierwszych kaszkach mial brzydsza kupe ale szybko sie umormowalo